"Beschikking over een onwijs groot terrein"

Ekovar Wennekers wint de moddertrofee

Tholen - De biologische varkenshouderij van de familie Wennekers in Schagen heeft de mooiste modderpoel van Nederland. De moddertrofee werd maandagmiddag rond 12:00 uur uitgereikt. Lida Wennekers geeft aan heel blij te zijn met de prijs; vorig jaar ging de trofee nog aan hun neus voorbij. "Onze zeugen hebben de beschikking over een onwijs groot terrein. Tijdens de prijsuitreiking zojuist lagen ze er lekker met z'n allen in."

De modderpoel is eigenlijk een stuk grasland van vijf hectare groot. Van 15 februari tot en met 15 juni behoort het land toe tot de weidevogels, maar nu hebben de zeugen het gebied overgenomen. En dat is duidelijk te zien aan de enorme zelfgecreëerde modderpoel. "De poel is daardoor heel ruig, het is echt puur natuurland." Ruud, Lida en Jan hebben wel wat sleuven gegraven, maar voor de rest mogen de zeugen gewoon hun gang gaan.

De hevige regenval maakte het soms nog wel wat lastig, aangezien het land op een gegeven moment helemaal vol met water stond. "Dit vonden de varkens toch wat te stijl."
 
De familie houdt al sinds 1987 biologische varkens, hun bedrijf bevindt zich aan de Westfriesedijk 1 in Schagen. Momenteel houdt de familie 114 zeugen en 800 mestvarkens.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.