Innovatieve ideeën voor duurzame stallen gezocht

Tot 1 november 2011 kunnen ondernemers innovatieve ideeën voor duurzame stallen in het landschap indienen bij het Agentschap NL van het ministerie van EL&I. Hiervoor is een budget van 1,9 miljoen euro beschikbaar.

De ambitie is dat in 2015 alle nieuw te bouwen stal- en houderijsystemen zo in de omgeving ingepast worden dat ze kunnen rekenen op een breed draagvlak bij burgers. Naast landelijke inpassing zijn ook dierenwelzijn, diergezondheid, milieu en energie belangrijke thema's.

Pluimveesector

Twee innovatieprojecten van Wageningen UR werken samen met betrokkenen uit de sector aan ontwerpen voor integraal duurzame houderijsystemen. In het kader van deze projecten kan Wageningen UR ondernemers helpen en meedenken met ideeën. Het project Pluimvee met Smaak richt zich op vleeskuikens, het Well-Fair Eggs project op legpluimvee en duurzame eiproducten.

Koeien en varkens

In april 2011 zijn drie ondernemingen beloond voor het ontwikkelen van integraal duurzame stallen op het gebied van koeien en varkens. Het gaat om drie staltypen, twee voor varkens en een voor melkkoeien. De winnaars hebben bij een vorig programma meegedaan en na een haalbaarheidsstudie laten zien dat ze klaar zijn voor de praktijk.

Informatiebijeenkomsten

Het Agentschap organiseert twee informatiebijeenkomsten over de SBIR regeling Integraal Duurzame Stal- en Houderijsytemen in het landschap. Op dinsdag 6 september in Den Bosch en donderdag 8 september in Deventer.

Bron: Groen Kennisnet

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven