Vanaf vandaag verse bramen en pruimen verkrijgbaar

LunaeTerra breidt assortiment uit met seizoensfruit

Het biologisch-dynamische merk LunaeTerra van Wessanen breidt haar assortiment uit met vers seizoensfruit. Hiermee geeft ze een extra dimensie aan de belofte het ritme van de natuur in alle facetten te volgen. Vanaf vandaag zijn verse bramen en pruimen, bij uitstek hét zomerfruit in augustus, verkrijgbaar bij Natuurwinkel, GooodyFooods en andere natuurvoedingswinkels in Nederland.

In het komende jaar streeft LunaeTerra ernaar meer bijzondere fruitsoorten en vergeten groentes aan te bieden. De samenwerking met zusterorganisatie Kroon Biologische Verswaren te Nieuwegein speelt een belangrijke rol bij het zo kort mogelijk houden van de logistieke keten tussen boer en consument. LunaeTerra profiteert hiermee van het feit dat Wessanen Benelux na de overname van Kroon in 2010 is uitgegroeid tot een dagelijkse totaalleverancier van zowel verswaren als droge kruidenierswaren aan biologische winkels.


De boer is zichtbaar bij LunaeTerra

LunaeTerra bramen en mirabelle pruimen zijn geteeld op De Ring, de 'hele grote fruittuin' van Harold Oltheten in het Zeeuwse Oud-Sabbinge. De boer is voor LunaeTerra ('maan en aarde') erg belangrijk. Kenmerkend voor de BD-boer is de energie die hij steekt in het zo krachtig mogelijk maken van zijn grond en de gewassen die hij teelt. Harold Oltheten geeft dan ook niet alleen aandacht aan de gewassen, maar ook aan de natuurlijke omgeving. Rondom de bessenstruiken zijn houtwallen en hoge fruitbomen aangeplant. Dat is om de zeewind te breken, maar ook om een schuilplaats te bieden aan de voor zijn bedrijf zo nuttige vogels en insecten.


Ritme van de natuur

Biologisch-dynamische producten volgen het ritme en tempo dat de natuur aangeeft. Daar houdt de BD-boer rekening mee. Zodra hij ingrijpt, raakt er ergens in de kringloop iets uit balans. En daarmee ontstaan ziekten en plagen. Vruchten en gewassen van BD-kwaliteit groeien en rijpen volledig op eigen kracht. Als ze uiteindelijk geoogst worden, is de smaak dan ook onovertroffen!


Assortiment

LunaeTerra voert een breed assortiment biologisch-dynamische voedingsproducten: sappen, koffie, thee, groenteconserven, broodbeleg, mayonaise, meelproducten en pasta's. LunaeTerra producten zijn te koop bij natuurvoedingswinkels in heel Nederland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven