Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eén van de 'Climate Change Focus Farms'

Schotse minister bezoekt biologisch melkveebedrijf

De Schotse minister van milieu en klimaatverandering heeft een bezoek gebracht aan Torr Farm, in de buurt van Dumfries. Tijdens het bezoek waren de schijnwerpers gericht op de stappen die Schotse boeren kunnen nemen om de efficiëntie van hun landbouwbedrijf te verbeteren. Ook was er aandacht voor de impact op de klimaatverandering.

Torr is een 389 hectare groot biologisch melkveebedrijf dat gerund wordt door broer en zus Paton. Het is één van de vier Schotse 'Climate Change Focus Farms'. Zij werken samen met SAX, als onderdeel van het door de Schotse overheid gefinancierde 'Farming for a Better Climate'-initiatief. Op deze bedrijven worden mogelijkheden getest waarmee de efficiëntie van bedrijven verbeterd kan worden. Ook bekijken ze de mogelijkheden om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te verminderen. De bedrijven delen ideeën met elkaar en komen regelmatig bijeen met de SAC.



De minister werd geïnformeerd over de maatregelen die de Patons hebben genomen om de boerderij-uitstoot te verminderen. Er zijn bijvoorbeeld stappen genomen om beter gebruik te maken van organische mest. Ook is het energiegebruik uitgebreid beoordeeld en waar nodig aangepast.

Tijdens het bezoek zag de minister dat er ook speciale controlekamers op diverse plaatsen op het bedrijf geïnstalleerd worden. Deze stellen de boer in staat om te meten hoeveel gassen er vrijkomen uit de bodem op verschillende delen van de boerderij.

De schotse regering heeft een ambitieuze doelstelling: ze wil de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met tachtig procent omlaag hebben. Dit project maakt daar onderdeel vanuit.
Publicatiedatum: