Steeds meer Zwitserse boeren stoppen met biologische werkwijze

Biologische producten zijn erg populair onder de Zwitserse consumenten. Maar veel boeren klagen over de extra kosten, de vele regels en de lage inkomsten. Daarom keren veel boeren terug naar de reguliere productiewijze. In St. Gallen zijn de afgelopen jaren 100 van de 500 biologische boeren gestopt.

Vooral in de berggebieden zoals Toggenberg daalt het aantal biologische boeren sterk. Walter Bösch is een boer die in de jaren negentig biologisch is gaan werken. Dat hij onkruid niet meer met chemische middelen mocht bestrijden leverde hem een hoop extra werk op. Ook worstelde hij met lage prijzen voor melk en varkensvlees. Toen het bedrijf niet lager rendabel meer was, heeft Boesch besloten om terug te schakelen naar de conventioneel landbouw.

Strikte regelgeving noodzakelijk

De voorzitter van Bio Suisse, Urs Brändli, verdedigt de strenge regels voor biologische boeren. "Dit schept vertrouwen bij de consument en garandeert een hoge kwaliteit. Dat steeds meer consumenten voor bio kiezen, blijkt uit de cijfers. De verkoop van biologische producten is in 2010 met ruim zes procent gestegen. Brändli hoopt dat Bio Suisse de komende tijd weer wat boeren kan overtuigen om over te gaan op de biologische werkwijze.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.