Vrijdag 5 augustus is de webwinkel OKvlees.nl online gegaan. De essentie van OKvlees.nl is het leveren aan de consument van 'diervriendelijk' vlees via de webshop. Het vlees valt onder het scharrel- of biologisch keurmerk. De prijs voor de consument wordt zo laag mogelijk gehouden.
Een ander essentieel onderdeel van OKvlees.nl is dat de boeren een faire prijs krijgen. Alleen op deze manier is het voor een boer mogelijk om zijn bedrijf zo diervriendelijk en duurzaam mogelijk in te richten. Een faire prijs voor de boer en een zo laag mogelijke prijs voor de boer klinkt als conflicterend. Dat is natuurlijk ook zo, maar door het gebruik van een webwinkel kan initiatiefnemer Peter Kolster de kosten minimaliseren.
Tevens wordt op OKvlees.nl veel aandacht besteed aan de hoge kwaliteit van het vlees. Bij de georganiseerde proeverijen en bij de terugkoppelingen van de eerste klanten (voor de opening van de webshop) is dit ook duidelijk door de proevers gemeld.
OKvlees voert een breed assortiment, ook met producten voor doordeweekse dagen. Hierdoor heeft de consument in heel Nederland een ruime keuze in biologisch- en scharrelvlees.
De doelgroep van OKvlees bestaat uit mensen die nu nog gangbaar vlees kopen en voor wie de prijs en/of beschikbaarheid van biologisch of scharrelvlees een probleem is. OKvlees wil het kopen van OKvlees zo vanzelfsprekend mogelijk maken.
De bezorging gaat in heel Nederland. Hiervoor is een verpakking ontwikkeld die goed recyclebaar is. De polystyreen doos die nu gebruikt wordt voor het verzenden van vlees past niet goed bij de recyclesystemen bij de consument thuis.
Voor meer informatie: www.okvlees.nl
Abonneren
Vacatures
Webwinkel OKvlees.nl maakt diervriendelijk vlees breder beschikbaar
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-10-02 "In het verwaarden van reststromen zou de biologische sector nog een stap kunnen zetten"
- 2023-09-22 Student staat met zijn bio-vleeswebshop in de Food100
- 2023-09-08 Influencer verlegt zijn grenzen bij de (bio-)boer
- 2023-09-08 Wat kun je doen tegen blauwtong?
- 2023-09-05 Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske's Erf
- 2023-09-04 "Elke zaterdag sta ik weer sleutels uit te delen"
- 2023-08-23 Het antwoord op de vraag: 'Waarom zou je biologisch eten?'
- 2023-08-18 "Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer"
- 2023-08-17 "Rendementsverbetering biologisch rundvlees nodig"
- 2023-08-16 Voor 2024 weer een fors aantal omschakelaars verwacht in Ierland
- 2023-07-14 Vion en Danish Crown werken samen in Noord-Duitsland
- 2023-07-10 "We zien dat consumenten de biologische producten laten liggen"
- 2023-07-04 Groep 6 volgt varkenslessen op biologische varkenshouderij in Putten
- 2023-06-29 Vion versnelt strategie en brengt capaciteit in lijn met de markt
- 2023-06-19 Barth-Misset Fonds financiert opnieuw vier innovatieve projecten
- 2023-06-12 Denemarken: Friland ziet omzet biologisch vlees afnemen