Advertentie Organic Trade Board met dierenwelzijnsclaims verboden

In de VS is een advertentie waarin biologische landbouw gepromoot wordt, verboden. In de advertentie zouden misleidende beweringen gedaan worden over het welzijn van dieren.

Het gaat om deze tijdschriftadvertentie:Onder de advertentie staat de tekst: "Organic means fewer drugs or antibiotics, it also means better conditions for animals so they get to thrive and grow more naturally."

Een boer en agrarisch onderzoeker hebben een klacht over deze claims ingediend bij de Advertising Standards Authority. Ze vroegen zich af of deze advertentie niet heel misleidend is, omdat het impliceert dat niet-biologisch gehouden dieren lagere welzijnsnormen ervaren.

De ASA heeft nu beoordeeld dat dit inderdaad misleidend is. De advertentie mag nu niet meer in de huidige vorm verschijnen. "De OTB beschikt weliswaar over gegevens om hun statement te onderbouwen, maar dit geldt in onze ogen niet voor alle bedrijven."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.