Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Muis' doet allerlei klusjes op natuurboerderij

De Hamster Mieden staat bol van de activiteiten

Op natuurboerderij Hamster Mieden te Drogeham vinden allerlei activiteiten plaats. Er bevinden zich allerlei dieren, zoals koeien, kippen, varkens, herten, een pauw, een hond en zelfs bijen, en er worden allerlei groenten verbouwd. In de winkel worden onder meer diverse soorten jam verkocht, op het dak van de schuur groeit sedum, er is een rondrijdwagen en ergens midden op het terrein staat een grappige chalet.

Het 'publiek' varieert van oude bejaarde mensen, die even een bezoekje brengen om het oude boerenleven op te snuiven, tot aan groepen kinderen, die er korte of langere tijd kunnen slapen en verblijven.

Tussen dit alles door laveert Machiel Braaksma met een 'mobiele muis'. Hij ziet zijn muis als een 'ongenode' gast, een vrijbuiter en een passant. Een beest dat binnen de kakofonie zijn eigen gang gaat en af en toe even voorbij kan schieten, of zich ergens in het weiland ophoudt. "Een muis is eigenlijk heel autonoom. en zo'n beetje het enige dier op een boerderij dat niet beteugelt wordt. Hij kan z'n eigen gang gaan en hoeft geen verantwoording af te leggen. Hij hoeft niet gemolken te worden, geen eieren te leggen, geschoren te worden of iets te roepen ('kukeleku')."

Machiel Braaksma heeft deze kwalificaties, van ongenode gast en passant, uitvergroot door een kleine auto, een Ford Ka, middels een 'vermomming' om te toveren tot een mega muis. Dus compleet met grote oren, snorharen en een aan de achterkant omhoog stekende staart. De hele auto is bekleedt met een textielachtige, harige stof. De muis kan zo nu en dan te voorschijn komen door op het terrein heen en weer rijden - zoals een muis nu eenmaal voorbij kan komen- maar dan om bijvoorbeeld eten te vervoeren, of kinderen rond te rijden, of gewoon ergens 'klaar staan' om wat te doen, of voor de lol zich even een keer laten zien.De muis wordt dan een soort metgezel of mascotte, waar je op gesteld raakt, een personage dat bij de Hamster Mieden hoort.

Voor meer informatie: www.hamstermieden.nl 
Publicatiedatum: