
Abonneren
Vacatures
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
Top 5 - gisteren
- "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- Robotbouwers willen van biologisch naar gangbaar
- Boeren en tuinders melden zich voor problemen mentale gezondheid
- Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- "Als iedereen een tientje wil betalen voor een zakje van vijf tulpenbollen, dan ben ik morgen biologisch"
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
"Reguliere bedrijf van mijn vader paste niet bij mij"
Bio-teler Aldo van Os heeft goed gevoel bij Naturelle
"Ik kom oorspronkelijk uit het Westland, waar mijn vader een teeltbedrijf had en heel toevallig ook lid was van The Greenery", vertelt Aldo. "Al op m'n 22e maakte ik een persoonlijke keuze voor gezonde, biologische voeding. Het reguliere bedrijf van mijn vader, dat wel gewoon met reguliere gewasbeschermingsmiddelen werkte, vond ik daar niet meer bij passen."
Aldo, die midden jaren negentig ook zes jaar bij een grote biologische supermarkt werkte, deed de afgelopen vijf jaar ervaring op met biologische teelt op een bedrijf in de buurt van Emmen. Vorig jaar waagde hij de stap om een eigen teeltbedrijf op te zetten: Biokwekerij Aldo van Os. Voor het vermarkten van zijn producten sprak hij met diverse afzetorganisaties. "Adriaan jansen, aanbodmanager van Naturelle, kende ik al langer, maar ik ben verschillende keren bij naturelle langs geweest en heb van alles mogen zien. Uiteindelijk hield ik daar een goed gevoel aan over. Allemaal prettige mensen die echt hun best voor mij willen doen en graag wilden dat ik bij hen kwam. Ik ga er dan ook vanuit dat zij mijn product goed weten af te zetten."
"Naturelle weet dat ik in staat ben een product van een heel goede kwaliteit te leveren, dat wellicht geschikt is voor de strenge Engelse markt. Met biologische teelt kunt je, als je het goed doet, best een boterham verdienen. Daartegenover staat dat de risico's misschien wel twintig keer groter zijn dan in de gangbare teelt. Door er dagelijks mee bezig te zijn, een goed hygiëneprotocol en het op tijd uitvoeren van biologische bestrijding, hoop je plagen zoveel mogelijk buiten de deur te houden."
Bron: Coforta magazine
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation
- 2023-05-23 Proeven met bio-frambozen die klaar zijn voor de toekomst