Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bio-landbouw is gewoon erg leuk"

Duitsland: Boerenmarkt in Leer trekt duizenden bezoekers

De boerenmarkt in het Duitse Leer heeft duizenden bezoekers getrokken. 's Morgens hadden de boeren nog wat bezorgdheid over de donkere wolken, maar uiteindelijk is de hele dag geen regen gevallen.

Bezoekers konden onder meer allerlei oude landbouwmachines bekijken. Eén van de boeren die mee deed aan de boerenmarkt is Wilko de Boer. De 52-jarige boer runt in de Heinitzpolder in Rheiderland een biologisch landbouewbedrijf. Hij is sinds 1992 werkzaam in de biologische sector. "Ik was in de regio niet de eerste in de regio, maar wel één van de allereerste." Hij verkocht samen met zijn vrouw Mathilde en de kinderen Menno, Johannes en Thede aardappelen, tarwe en spelt.


Deze jonge bezoeker geniet zichtbaar van alles wat er te zien was op de boerenmarkt

De boer is aangesloten bij Naturland. De familie beheert 50 hectare grond. Voordat hij bio-boer werd, werkte hij tien jaar lang conventioneel. Hij is blij met de overstap. "Soms is het moeilijk, maar het is gewoon erg leuk. Het mooiste is dat wij klanten eerlijke producten uit de regio kunnen bieden. Ik krijg ook vaak feedback van mensen die onze producten geproefd hebben."
Publicatiedatum: