Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hampshire Boshotel Overberg gaat over op 100 procent biologisch vlees

Het sinds 2009 geopende 'duurzaamste hotel van Nederland' Hampshire Boshotel Overberg en de bijbehorende Brasserie De Holle Boom stappen met de introductie van hun nieuwe kaart over naar 100 procent biologisch vlees.

Nadat in 2009 het duurzame hotel werd geopend met gebruikmaking van gerecyclede producten, inrichting, bouw en ook exploitatie van het gebouw is het overstappen naar biologische producten in de keuken een volgende stap in de gewenste richting.

Veel vragen

"De gasten die gebruik maken van ons hotel en onze brasserie hebben veel vragen over de duurzaamheid en biologische producten in onze keuken. We waren al biologisch in onze overig producten en een stap naar biologisch vlees is een logische keuze voor ons bedrijf en past prima bij onze filosofie van verse en goede kwaliteit", licht eigenaar Marco Kramer toe.

Zoektocht

Na een periode zoeken is eindelijk een leverancier gevonden die kan voldoen aan de wensen voor biologisch vlees met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het vlees zal worden geleverd door de biologisch slagerij van Ton Molenaar uit Amersfoort. Deze slagerij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een voorloper op het gebied van vlees met een Eko-keurmerk.

Verschil te zien, proeven en ruiken

"Deze slagerij levert voor ons een belangrijke vernieuwing aan onze gerechten. De smaak van dit vlees is fantastisch! Je voelt, proeft en ruikt het verschil", aldus chef-kok Arno Beekman. Naast de verschillende hoofdgerechten van vlees op de kaart zullen ook de menu’s worden aangepast naar biologisch. Ook de vleeswaren in de brasserie en in het hotel zullen voortaan 100 procent biologisch zijn.

Bron: Hospitality Management
Publicatiedatum: