Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Whole Foods erkent dat hun biologisch voedsel is niet zo biologisch is

Biologisch is een modewoord in de VS, zeker als het gaat om de marketing van voedingsmiddelen zoekt elke producent en retailer naar meer 'biologische' voedingsmiddelen om aan het assortiment toe te voegen. Eén van de toonaangevende bedrijven hierin is Whole Foods. Steeds vaker wordt nu echter de nadruk gelegd op het feit dat niet alle producten biologisch zijn.

Volgens Joe Dickson, coördinator kwaliteitsnormen voor Whole Food Markets, zijn genetisch gemodificeerde producten zo overheersend in de VS, dat het onmogelijk is om deze voedingsmiddelen volledig uit hun winkels te houden.

Hoewel Whole Foods zegt er met hun leveranciers aan te werken om ervoor te zorgen dat het voedsel zo min mogelijk genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten. Whole Foods dringt er ook bij de regering op aan om een mandaat te stellen en te verplichten dat informatie over ggo's op de labels van de levensmiddelen geplaatst moet worden. 
Publicatiedatum: