Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciaal programma promoot biologisch telen op Australische scholen

De organisatie 'Biological Farmers of Australia' is een samenwerking aangegaan met Vitasoy Australia. Hiermee komen subsidies vrij die basisscholen moeten ondersteunen bij de oprichting van een biologische tuin als onderdeel van het 'Organic School Gardens Program' (OSGP). Dit is één van de vier nieuwe programma's van de OSGP. en er zijn al tien Australische basisscholen voorzien van subsidies, hiermee kunnen zij de nodige apparatuur en materialen aanschaffen.

Sinds de oprichting in mei 2010, hebben al meer dan achthonderd scholen in Australië zich geregistreerd voor het gratis nationale 'BFA Organic School Gardens program'. De OSGP is het enige schooltuin-programma dat gebaseerd is op erkende biologische normen in Australië.



Het programma gericht op kinderen in de leeftijd acht tot twaalf jaar. Zij leren over de voordelen van het telen van hun eigen verse biologische voeding in de biologische tuin op school.

"Uit diverse onderzoeken is al gebleken dat het integreren van tuinieren op scholen positief bijdraagt aan de sociale vaardigheden van de leerlingen. Ook leren de kinderen gezonde voedingskeuzes maken en groeit het milieubewustzijn", aldus mevrouw Burns, manager van OSGP. De BFA zal regelmatig verslagen en updates plaatsen op deze website.