Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thüringen: bio-landbouwareaal laatste jaren verdubbeld tot zo'n 34.000 hectare

Sinds begin jaren negentig is de biologische landbouw in de Duitse deelstaat Thüringen sterk groeiende. Vooral de laatste jaren is het areaal waarop biologisch gewerkt wordt sterk gegroeid. Toch is het bio-aandeel met iets meer dan vier procent nog steeds relatief laag.

Het eco-areaal in Thüringen is binnen tien jaar meer dan verdubbeld, zoals blijkt uit een recente inventarisatie van het Landesanstalt für Landwirtschaft. In 1999 ging het nog om 16.000 hectare, in 2009 lag het areaal al op 34.300 hectare. Op nationaal niveau is het aandeel van ongeveer 4,3 nog relatief laag. In Mecklenburg-Vorpommern ligt dit bijvoorbeeld op meer dan negen procent, het landelijk gemiddelde is 5,6 procent.



De groeicijfers schommelen sterk. Dit is natuurlijk afhankelijk van de vraag, de prijzen en de financiering. Het gaat vooral om kleine bedrijven. De meesten van de in totaal 285 bio-bedrijven in de staat zijn kleiner dan twintig hectare. Slechts 21 bedrijven met meer dan 500 hectare zijn wel goed voor meer dan de helft van het totale bio-areaal in de deelstaat Thüringen.