Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Het oude imago is helemaal weg'

GooodyFooods Zwolle bereikt nieuwe doelgroep: 30% meer klanten

Tholen – Speciale supermarkt GooodyFooods in Zwolle is in november geopend. De initiatiefnemers verklaarden toen te mikken op een nieuwe doelgroep. Maar is dit ook gelukt? "We hebben de afgelopen maanden veel nieuwe klanten mogen verwelkomen." Mede-eigenaar Ger Fleuren spreekt over dertig procent meer klanten.

"Er komt nu ook een heel ander publiek binnen. Dat komt volgens mij doordat de locatie echt op de winkelroute ligt." Het overgrote deel van de bestaande klanten is overigens meeverhuisd. "Misschien is één procent afgevallen omdat de winkel niet meer op de route ligt."

Klik hier om de fotoreportage van de winkel te bekijken


Ger Lensen bij een deel van de agf-afdeling.

Ger is enorm trots op de grote hoeveelheid versproducten in de winkel aan de Potgietersingel. "Dat is echt schitterend, het water loopt mensen die er naar te kijken soms compleet uit de mond. Er zijn zoveel mooie biologische versproducten, wij willen dit graag aan de mensen laten zien."

Het versplein middenin de winkel springt er dan ook duidelijk uit. Er is ruimte om bepaalde producten extra in de picture te zetten. Ook worden er vaak demonstraties gegeven. "Daar proberen we mee op te vallen, en dat werpt zijn vruchten af. De versproducten nemen namelijk het grootste deel van de omzet voor hun rekening, zo’n zestig procent."



Groente

Ook de groenteafdeling is een favoriet van Ger. "Dit is een prachtige afdeling, je kunt er steeds weer een prachtig schilderij van maken. Het is leuk om met levend spul te werken." Tuin Salland is de huisleverancier voor groenten van GooodyFooods. "Eigenlijk verkopen wij hier alles wat ze daar telen, de groenten blijven dus in Zwolle."

Klik hier om de fotoreportage van de winkel te bekijken

Horecahoek

Aan de Blijmarktzijde (GooodyFooods heeft twee ingangen) zit naast een ruime wijn- en broodafdeling ook een horecahoek. Klanten kunnen daar onder meer kopje koffie of thee met een stuk gebak nuttigen, maar ook verse broodjes en sappen. "Dit bevalt echt heel goed, er zitten eigenlijk altijd wel mensen. Zo komen bezoekers van het museum even verderop ook vaak bij ons terecht."


Speciaal concept

Er is goed nagedacht over de formule. "We wilden mensen een rustpunt geven en voldoende ruimte. Maar ook dat onze mensen genieten van onze producten en dat ze bovendien gezond zijn. Dat is goed gelukt. Ik moet er echt niet aan denken om weer terug te moeten naar een kleinere winkel. Dat soort winkels hebben als je het mij vraagt ook nauwelijks tot geen toekomstmogelijkheid meer."

De drempel is volgens Ger letterlijk en figuurlijk weggenomen. "Met een nieuwe naam, een nieuw assortiment op een nieuwe plek en met nieuw personeel. Eigenlijk dus een compleet nieuwe start en dat merken we aan de vele nieuwe gezichten die bij ons komen. Het oude imago is helemaal weg. We hebben ons hier vijf jaar op georiënteerd. Als je verder wilt, moet je wel stappen maken."

Klik hier om de fotoreportage van de winkel te bekijken

Voor meer informatie:
Ger Fleuren
GooodyFooods
Potgietersingel 1
8042 NA Zwolle
038 422 5450
info@gooodyfooods.nl
www.gooodyfooods.nl