Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Goed zijn voor de klanten, daar gaat het om'

Natuurwinkel Nijkerk moet keuzes maken in assortiment

Tholen – Ton Willemen runt al bijna dertig jaar de natuurwinkel in Nijkerk. "Volgens mij behoorde deze winkel tot de eerste tien Natuurwinkels, ik ben al ongeveer 15 jaar aangesloten", vertelt Ton. De uniformiteit is voor hem een belangrijk pluspunt, zo hoeft hij zelf bijvoorbeeld geen reclame-uitingen te maken. "Ook heeft één persoon naar buiten toe weinig te vertellen, met een keten aan winkeliers kan je wel iets veranderen."


Ook buiten al volledig in kerstsfeer

Volgend jaar bestaat de winkel dertig jaar, Ton is namelijk op 21 maart in 1981 begonnen. "Ik moet er nog even over nadenken hoe we dit gaan vieren, we zullen er zeker bij stilstaan."Ton heeft slechts één medewerkster in dienst, daardoor is hij eens in de twee weken een woensdagmiddag vrij. Voor de rest helpt zijn vrouw mee, dit is vooral op vrijdag en zaterdag nodig. "Zij is verantwoordelijk voor een groot deel van de kerstversieringen die we deze week hebben opgehangen. Dat is erg goed gelukt, het ziet er mooi uit."De Natuurwinkel Nijkerk voert een zo compleet mogelijk assortiment, al is Ton gezien de grootte van de winkel genoodzaakt om keuzes te maken in het assortiment. En waar nodig past hij zelf de schappenplannen aan. "Ik zou nu niet meer groter willen, gezien mijn leeftijd. We hebben overigens al twee keer een deel erbij getrokken."


De schuifdeur bespaart ruimte, maar ziet er ook mooi uit

Klantencontact

De winkelier kent vrijwel alle klanten van naam. "Van deze mevrouw ken ik eigenlijk alleen de pincode niet", zegt hij terwijl hij een klant aan het helpen is. Er zijn klanten die al vijfentwintig jaar komen. Sommigen brengen zelfs dagelijks een bezoek aan de winkel, zij komen dan echt voor een praatje. "Je moet wel goed kunnen inschatten wanneer daar tijd voor is. Met mensen omgaan is een hele kunst, daar is de nodige feeling voor nodig."De Natuurwinkel trekt een breed publiek, dit was toen Ton begon wel anders. "Eerst hadden we veel klanten die wel moesten voor hun dieet. Biologisch was toen ook heel onbekend. Nu ligt de focus meer op gezondheid, dit merk ik aan het feit dat er veel gezinnen met jonge kinderen in de winkel komen. Soms kopen ze echt alleen bio-voeding voor het kind, dan vraag ik me af waarom ze zelf de rest van een 'te grote' bloemkool niet opeten."Hij werkt nog steeds met veel plezier. "Ik sta helemaal achter het concept. We zijn begonnen als echte idealisten en houden het toch al lang vol. Goed zijn voor de klanten, daar gaat het om."Voor meer informatie:
Ton Willemen
Natuurwinkel Nijkerk
Langestraat 39-41
3861 BM Nijkerk
Tel: 033 245 77 66
tonwillemen@hetnet.nl
www.denatuurwinkel.nl