Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beschermt gewassen tegen bladluizen

Grapevine Farms tevreden over werking compostthee

De Amerikaanse biologische teler Paul Thomas laat graag zien hoe met een theezakje met compost eenvoudig 55 liter aan regenwater omgezet kan worden tot biologische meststof. De eigenaar van het Grapevine Farms in Abilene gebruikt dit rijke mengsel om zijn gewassen te beschermen tegen bladluizen en kevers.


De rode bieten zijn vrij van bladluizen

Thomas gebruikt de compostthee sinds juli, toen hij zijn eerste zijn eerste aanplant op het areaal van 10 hectare op Grapevine Fams heeft gedaan. "Dit eerste gewas was een test-gewas", vertelt hij. De teler verkoopt zijn producten op de plaatselijke boerenmarkt in Abilene. "Daar zijn ze erg populair, we nemen zelden producten mee terug naar het bedrijf.

Hij zoekt wel continu naar vrijwilligers die bereid zijn om de handen vuil te maken en daar alleen maar groenten voor terug te krijgen. "Ik weet nu al dat ik nog hulp nodig heb met de frambozen-, bramen-, en aardbeienteelt."

Klik hier voor meer informatie.