De Groninger Biologische Groentehandel bestaat 22 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft zij een kookboek samengesteld. De favoriete recepten van alle medewerkers zijn gebundeld in een 'winterkookboek'. Het eerste exemplaar zal aanstaande zaterdag 11 december worden aangeboden aan de Groninger wethouder Jannie Visscher, die onder andere ecologie in haar portefeuille heeft. De overhandiging zal plaatsvinden om 10.00 uur aan de kraam van de Groninger Biologische Groentehandel op de Vismarkt. De daaropvolgende week, van 14 t/m 18 december, krijgen alle marktklanten en abonnees van een groentepakket het kookboek cadeau.

Hein Linker die met zijn tractor de deuren langs ging om zijn zelfverbouwde groente te verkopen. Zo is het ooit begonnen. In 1988 volgde de gang naar de boerenmarkt in Groningen, waar Hein met twee vennoten naast zijn eigen producten ook groente en fruit van andere telers ging verkopen onder de naam Groninger Biologische Groentehandel.

In 1997 is gestart met de bezorging van groentepakketten en producten op bestelling aan huis, omdat niet iedereen in de gelegenheid is inkopen op de markt te doen.

Nu, 22 jaar na de eerste marktdag, is de Groninger Biologische Groentehandel uitgegroeid tot een begrip in stad en ommeland. Drie keer per week met een moderne kraam op de vismarkt, zeven bezorgroutes en 18 medewerkers, dat is de Groninger Biologische Groentehandel anno 2010.

Bron: Groninger Internet Courant