Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciaal boek uitgebracht rondom jubileum Brouwerij 't IJ

Afgelopen zondag was het op de kop af vijfentwintig haar geleden dat het allereerste biertje van Brouwerij 't IJ werd gebotteld. Nico van Apeldoorn schreef speciaal voor dit jubileum het boek 'Van plezier in bier tot zaak met smaak'. Hij heeft het eerste exemplaar overhandigd gekregen.

Brouwerij 't IJ is het meest populaire proeflokaal van Amsterdam en wordt jaarlijks bezocht door vijftigduizend mensen. Vaste gasten die dagelijks hun Columbus of Struis drinken worden gezelschap gehouden door buurtbewoners, studenten, toeristen en andere fijnproevers.

In 'Van plezier in bier tot zaak met smaak' komende de verschillende bierdrinkers aan bod, maar het boek gaat vooral over de beginperiode van de brouwerij. Het boek is geïllustreerd met oude foto's en documenten, waaronder afbeeldingen van bijzondere bieretiketten en andere parafernalia. Maar er wordt ook ingegaan op de vraag waarom mensen IJ-bier drinken. De smaak van het IJ-biertje is uniek. Alle bieren zijn 100% biologisch, ongefilterd, ongepasteuriseerd. Jaarlijks wordt er meer dan 250.000 liter gebrouwen aan de Funenkade.

'Van plezier in bier tot zaak met smaak' is te koop bij de brouwerij zelf en verder komt het boek ook bij enkele Amsterdamse boekhandels te liggen en bij slijterijen die het IJ-bier verkopen.

Bron: Echo

Publicatiedatum: