Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arie van den Brand nieuwe voorzitter Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf

Op 1 november 2010 is Arie van den Brand (1951) aangetreden als de nieuwe voorzitter van Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf. Deze landelijke organisatie van biologische boeren zet zich sinds 2003 in voor de vermarkting van biologische producten langs korte lijnen, liefst rechtstreeks afkomstig van de boer uit eigen regio. Arie van den Brand volgt biologische boer Age Opdam van stadsboerderij de Genneper Hoeve op, die aanblijft als vicevoorzitter.Van Eigen Erf prijst zich gelukkig met Van den Brand als voorzitter in haar boerengelederen. Van den Brand, voormalig Tweede Kamerlid voor GroenLinks en voorzitter van Biologica, is sinds 2003 voorzitter van de Europese 'Groupe de Bruges', de onafhankelijke denktank voor de Europese landbouw en plattelandsontwikkeling. Sinds vele jaren is hij daarnaast bestuurlijk actief in tal van internationale organisaties met betrekking tot de verduurzaming van de landbouw,-en duurzaamheid, waaronder de IATP, (Institute for Agriculture and Trade Policy in Minneapolis, USA) en Alimenterra , een Europees netwerk rondom 'public food'.

Daarnaast is hij bestuurslid van het Innovatienetwerk. Hij is 'van huis uit' een groot voorstander van lokale duurzame voedselsystemen en zelf parttime biologisch hoogstamfruitteler in de Wogmeer in West-Friesland.

Het opzetten van lokale voedselverbanden met biologische boeren en consumenten, vooral in stedelijke gebieden, beschouwt Van den Brand als een speerpunt voor Van Eigen Erf. Van Eigen Erf ontwikkelde al een netwerk van regionaal georganiseerde biologische boeren en tuinders die hun producten via internet en via boerderijwinkels aanbieden. De boerenwebwinkels bieden 70% van de bevolking de mogelijkheid om gemakkelijk boodschappen te doen bij de biologische boer in de buurt. Van den Brand hoopt, samen met de andere bestuursleden Age Opdam en Peter van IJzendoorn en de directeur Iris van de Graaf een verdere impuls te kunnen geven aan Van Eigen Erf door het opzetten van nieuwe projecten en verbinding te zoeken met gelijkgestemde organisaties.

Tijdens de BioVak presenteert Van den Brand zich als nieuwe voorzitter tijdens een bijeenkomst voor Van Eigen Erf leden.
Publicatiedatum: