Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede editie Streekmarkt Suydersee erg geslaagd

Op de Streekmarkt Suydersee konden Drontenaren en bezoekers uit de regio afgelopen zaterdag 'live' kennis maken met de boeren en ambachtelijke producenten die in de regio hun producten maken en verbouwen: romige boerenkaas, verse groenten en fruit, bier, wijn en honing. Allemaal ambachtelijk bereid en voor een eerlijke prijs.



Op zaterdag 13 november vond opnieuw de Streekmarkt Suydersee plaats op de Rede in Dronten. Bij de 'première', op 9 oktober, kwamen meer dan duizend mensen hier hun boodschappen doen, kijken en proeven en luisteren naar de verhalen achter het Flevolandse product. Ondanks de voorspellingen van slecht weer en de intocht van Sinterklaas was ook deze tweede editie van de markt geslaagd.



Fair Dronten

De gemeente Dronten is, met recht, trots op alle biologische, duurzame en ambachtelijke producenten in en om de gemeente. Maar ze gaat ook nog een stapje verder en wil Fairtrade gemeente worden. In dat kader is er ook een fair fietsroute ontwikkeld die leidt langs alle duurzame bedrijven in en om Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant. Het eerste exemplaar werd op zaterdag feestelijk uitgereikt aan Mia Salomons. Zij heeft een heerlijke biologische aardappelsnack ontwikkeld en heeft aan de fietsroute een Bed & Breakfast.



De volgende streekmarkt vindt plaats op 14 mei 2011. Tot die tijd kan men de boodschappen rechtstreeks bij de boer doen. Zie voor alle adressen www.biologischelandbouw.org

 
Publicatiedatum: