Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Groentetassen mooi lekkermakertje'

Delft went aan Estafette-concept

Tholen - De Estafette eetwinkel in Delft is in september 2009 geopend. Geert Knoester runt de winkel sinds april. "Hiervoor heb ik de winkel in Leidschenveen gerund." Na wat jaren bij grote commerciƫle winkelketens heeft hij bewust voor Estafette gekozen. "Het concept en het feit dat dit een stichting is en dat de organisatie dus niet commercieel is, sprak me enorm aan. Ook heb ik in deze winkel veel meer contact met de klanten, het is persoonlijker."



Opvallend zijn de groentetassen die voor de winkel uitgestald staan. "Hierin zijn we uniek. Dit is niet bij iedere winkel mogelijk. Bij ons kan het omdat we in een winkelcentrum gevestigd zitten. Het is een mooi 'lekkermakertje', het maakt mensen die langslopen nieuwsgierig. Iedere woensdag worden ongeveer honderd pakketten opgehaald."



Tot de abonnementhouders behoren volgens Geert steeds meer jonge mensen. "Velen vertellen dat ze dit nog van bij hun ouders thuis kennen." Hij is blij dat klanten het ophalen van hun groentetas steeds vaker met de rest van hun boodschappen combineren. "Ik hoop nieuwe klanten te trekken wanneer het winkelcentrum af is. We gaan onderdeel uitmaken van een versplein. Hiertegenover komen een bakker en een slager."



Wennen

Voor oude klanten was het wel even wennen. In Delft zat hiervoor namelijk een reformwinkel. "Daarom hebben we voor hen een informatieavond georganiseerd. Er is namelijk wel het een en ander veranderd in het assortiment. Zo verkopen wij minder glutenvrije producten en geen verzorgingsproducten en vitamines. Hierdoor zijn er wat mensen afgehaakt, maar je krijgt ook mensen terug door het brede assortiment dat we nu bieden."



Net even anders

Geert vindt het leuk om te zien dat iedere Estafette-winkel anders is. "Iedereen vult het concept anders in. Dit maakt elke winkel uniek. Ik kies er bijvoorbeeld voor om veel te laten proeven. Zo hebben we sinds vorige week amandeldrank. Hier maken de klanten nu kennis mee."



Voor Geert is het belangrijkste verschil tussen een bio-winkel en reguliere supermarkt dat de supermarkt geen direct contact heeft met de producent. "Dat is voor mij juist de charme van bio, de keten is transparanter."



Ook in de smaak is voor hem duidelijk verschil merkbaar. "Ik raad mensen altijd aan om eerst de groenten te proberen. Je proeft echt het verschil. Zo is de komkommer lekker stevig en niet waterig. Op die manier probeer je nieuwe klanten te overtuigen."



Voor meer informatie:
Geert Knoester
Estafette eetwinkel Delft
Papsouwselaan 476
2624 EP Delft
0152 611 030
delft@estafette.org
www.estafettewinkel.nl