Verhandelt onder meer biologische sjalotten en uien

Q-cape zorgt voor verbinding Zuid-Afrika en Nederland

Tholen - Sinds 1 november jongstleden is handelsonderneming Q-cape actief. Aan de naam is al iets af te leiden van wat het bedrijf doet. Q-cape verhandelt namelijk voornamelijk biologische agrarische producten uit Zuid-Afrika.

Het gemengd bedrijf 'Klein Tafelberg boerdery' teelt op dit moment al op 12 hectare biologisch. "Dit kan in de loop van de tijd zelfs een paar honderd hectare worden. Vanaf februari komen er Zuid-Afrikaanse biologische sjalotten- en uien beschikbaar", vertelt Leo Stoker."Volgend jaar zal ook de biologische teelt van knoflook en butternuts op gang komen. Het is een goed teeltgebied, vooral voor de knoflookteelt is het droge klimaat ideaal."

Leo vertelt verder ambitieus dat er naast de producten van de 'Klein Tafelberg boerdery' ook ruimte is voor meerdere producten, welke ook van Nederlandse herkomst kunnen zijn. "De kernwoorden van Q-cape zijn duurzaamheid, kwaliteit en persoonlijke relaties."Klein Tafelberg wordt gerund door Arien en Anita Buth, zij zijn vanuit Nederland naar Zuid-Afrika geëmigreerd. "We gaan voor een jaarronde levering. Daarom is het ideaal dat bijvoorbeeld de biologische uien in Zuid-Afrika juist tussen februari en juli volop verkrijgbaar zijn.Leo is heel enthousiast over de ontwikkelingen tot nu toe. "We willen Zuid-Afrikaanse producten leveren volgens de Europese standaarden. Het is een uitdaging om alles in detail te regelen", besluit Leo.

Voor meer informatie:
Q-cape
Palingweg 15
8256 PA Biddinghuizen
0850 021 020
leostoker@qcape.nl
www.qcape.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.