Globemilk: Vanaf volgend jaar directe leveringsafspraken

Zuivelonderneming Globemilk in Boxmeer wil vanaf begin volgend jaar een deel van de melk direct van veehouderijbedrijven afnemen. Nu wordt voor de aanvoer van melk alleen gebruik gemaakt van de spotmarkt. Met hoeveel melkveebedrijven leveringsafspraken gemaakt gaan worden ligt nog niet vast, meldt directeur en eigenaar René van der Vleuten. Dat is afhankelijk van een aantal afzetcontracten dat het zuivelbedrijf nog hoopt te sluiten.

Globemilk produceert momenteel melk, room en ijsmixen. Het bedrijf verwerkt zowel gangbare als biologische melk. Er wordt onder andere geleverd aan de supermarktketens Jumbo en Super de Boer. Een deel van de productie gaat naar het buitenland. Er is met name afzet in Ierland en het Verre Oosten. In het Verre Oosten wordt onder andere lactosevrije melk geleverd. Biologische zuivel wordt geproduceerd voor het Deense Tise en voor Vechtenaer.

Van der Vleuten verwacht melkveehouders een melkprijs van minimaal 32 cent per kilo te kunnen aanbieden. De prijs zal niet aan de notering van FrieslandCampina of een andere verwerker worden gekoppeld. "Het wordt een eigen Globemilk-prijs, een contante maandprijs zonder nabetaling." Globemilk zal daarnaast ook melk blijven ontvangen van de huidige leveranciers.

Bron: Agrarisch Dagblad, FoodHolland
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.