Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Broden van Duitse bio-bakker

De Nieuwe Band heeft nu ook houdbare broden

De (consequente) Biobakker, ook wel bekend als Biobackstube Ahaus, heeft nu een unieke serie houdbare broden, alle van Demeter-kwaliteit. Lekkere en ambachtelijke broden, nu verkrijgbaar bij coöperatieve groothandel De Nieuwe Band.

Ambachtelijke kwaliteit

Deze Duitse bakker gebruikt altijd puur biologische ingrediënten en zoveel mogelijk Demeter-ingrediënten. Deze hele serie houdbare en voorgesneden broden draagt het Demeter-keurmerk.Oud en vergeten gewas: vlasdodder

De bakkerij werkt zo veel mogelijk met regionaal verbouwde granen en onderhouden duurzame relaties met de boeren die de granen verbouwen. De Biobakker stimuleert ook zoveel mogelijk het verbouwen van oude, vergeten rassen. Zo is er het 'Gronings emmerbrood'. In dit brood is een oud en vergeten graanras verwerkt: de vlasdodder. Dit gewas heeft een hele eigen specifieke smaak en een optimale vetzuursamenstelling. Waarom Gronings? De vlasdodder wordt verbouwd door Piet van Zanten in het Groningse Garmerwolde.


Houdbaar brood

De broden worden eerst met de gebruikelijke zorgvuldigheid gebakken. Daarna wordt het gesneden en wordt het brood gepasteuriseerd. Hierdoor is het maar liefst meer dan drie maanden houdbaar. Deze kwaliteit is alleen mogelijk door zorgvuldige ambachtelijkheid en een goede hygiëne.


Ook lekker met wat roomboter


Interesse? Neem contact op met de afdeling verkoop van De Nieuwe Band (0594 645300).

 
Publicatiedatum: