Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-producten nu ook voor middenklasse betaalbaar in Istanboel

De vraag naar biologische producten neemt sterk toe. In het licht van de toenemende vraag, doken opeens verschillende biologische markten op in de grote steden.

Istanboel is één van deze steden. Op zes locaties in de stad zijn inmiddels markten voor biologische producten geopend. Onder meer in Şişli, Kadıköy and Maltepe. Voorheen konden eigenlijk alleen de rijken biologische producten veroorloven. Daarop ondernamen diverse lokale verenigingen actie. Gevolg hiervan is de opening van een markt in Merkezefendi, dit is een populaire plek in Zeytinburnu.

De eerste editie van de markt, die alleen op zaterdag plaatsvindt, was veelbelovend. "De prijzen liggen wel iets hoger dan normaal, maar de kwaliteit maakt een hoop goed", vertelt bezoekster Ayşe Dolar. Het was voor haar de eerste keer dat ze een biologische voedingsmiddelenmarkt bezocht.

"Iedereen verdient het om deze gezonde producten te kopen", zegt Akif Pamuk, een verkoper op de markt. Op de markt staan twintig leveranciers, verspreid over 100 kramen. Bijna alle producten worden door de telers zelf verkocht.