Naar 435 miljoen liter in 2012

Frankrijk stimuleert bio-melkproductie

De vraag naar biologische melk blijft groeien in Frankrijk. Het land is daarom genoodzaakt om elk jaar zo'n 100 miljoen liter te importeren.

Dit jaar zijn 300 melkveehouders het omschakelingsproces gestart. "Dit moet vanaf 2012 leiden tot een extra productie van 80 miljoen liter per jaar", aldus het handelscentrum van de zuivelindustrie ('centre interprofessionnel de l'économie laitière').In juni 2012 moet de productie van bio-melk in Frankrijk ongeveer 435 miljoen liter bereiken. Dit jaar wordt dit geschat op 273 miljoen liter.

"De situatie is niet vergelijkbaar met 2004", verzekert Éric Guihery van Lactalis. De invoer is nog steeds noodzakelijk, maar zoals in februari al gezegd is, doen biologische melkboeren in diverse regio's er alles aan om dit te beperken.

Steeds meer producenten verenigen zich. De drie bio-boeren van Danone werken bijvoorbeeld samen met negen collega's die aan het omschakelen zijn.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.