Twee bio-winkelopeningen in één week in Bad Tölz

In het Duitse Bad Tölz openen volgende week 1 dag na elkaar twee natuurvoedingswinkels. Het gaat om 'Reformhaus Vitalia' en 'Lebensmittel-Markt Biodelikat'. Beiden spelen in op de biologische trend in het land.Het is eigenlijk een merkwaardig toeval. Eerst kondigde Vitalia aan dat zij op 3 november na een korte verbouwing weer open gaat. Vervolgens bleek dat een dag later ook de Biodelikat een filiaal in de voormalige schoenenwinkel aan de Stinshoff opent.

"Wij zijn niet erg gelukkig met deze overlap", reageert Vitalia-advocaat Florian Lindner. De marges van de winkels zijn niet helemaal identiek, maar overlappen elkaar wel voor een groot deel. In beide winkels is fruit, groenten, wijn, brood, worst en kaas te koop. Bovendien spelen beide winkels op een tweede belangrijke trend in: regionale biologische producten.

Toch zijn er ook verschillen. "Met 400 vierkante meter aan winkelruimte en parkeerruimte voor de deur is Vitalie meer gericht op grote aankopen", vertelt Lindner. De Biodelikat is slechts 230 vierkante meter groot. "Toch is concurrentie goed voor het bedrijfsleven en het plaatsje is groot genoeg voor beide."
 
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.