Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Agf-hoek is paradepaardje'

Verbouwing Solidare Natuurvoeding bijna klaar

Tholen - "De AFG-hoek is echt het paradepaardje van de winkel. Het is veel werk, moet goed bijgehouden worden. Maar mij is het dat waard", vertelt Els Pijpers. En inderdaad, zelfs nu er een verbouwing gaande is in de winkel, is dit niet te zien in deze hoek. Solidare Natuurvoeding aan de Molenbochtstraat in Tilburg is letterlijk uit zijn jasje gegroeid. "Daarom wordt nu een stuk aangebouwd om de doorloop te verbeteren."


De uitgebreide Agf-hoek

De klanten hebben alle begrip voor de verbouwing. "Ze leven echt mee. Dit geeft me een warm gevoel, daar doe ik het voor." Els en de medewerksters hebben sowieso een sterke band met de klanten. "Velen van hen kennen we bij naam. Er hebben zelfs al klanten aangeboden te komen helpen met poetsen voor de heropening."Die heropening is op 4 november. "Dan staan we met een feestmuts in de winkel. Ik heb ook een tent geregeld. De winkel gaat een paar uurtjes dicht om de laatste puntjes op de i te zetten en dan volgt van 16:00 uur tot 19:30 uur een borrel." Dat maakt een einde aan de twee maanden durende verbouwing. "Gelukkig heb ik een aannemer gevonden die het snapt en meedenkt."


Een klein voorproefje, nog lege schappen

Els werkt inmiddels 12,5 jaar bij Solidare Natuurvoeding. Hiervan runt ze de zaak inmiddels vier jaar alleen. De winkel heeft een lange historie in Tilburg. "Hij is 28 jaar geleden op deze plek opgebouwd. De toenmalige eigenares heeft in de beginperiode echt moeten pionieren."Het publiek verjongt, merkt Els. "Mensen van rond de twintig weten de winkel steeds beter te vinden. Dit geldt overigens ook voor jonge ouders. Zij maken toch bewustere voedingskeuzes voor hun kinderen. Het is goed om te zien dat ze uiteindelijk ook steeds meer voor zichzelf meenemen."


Het is nu nog even behelpen

Er loopt op dit moment een actie om een klantenbestand op te bouwen. Tot 1 januari maken klanten die hun gegevens invullen iedere week kans op een goed gevulde mand met bio-producten. "Dit is echt een succes." Els vindt het leuk om te merken dat de klanten uit een zeer breed gebied komen.Niet alleen de klanten zijn trouw. Dit geldt ook voor het personeel. "Er is weinig personeelsverloop. De langst werkzame werkt hier nu al 12,5 jaar, een dame werkt hier al tien jaar en een ander negen jaar. Ook de vaste bijvullers blijven volgens mij met drie, vier jaar langer dan gemiddeld hangen."

De medewerksters beschikken allemaal over de nodige kennis. "Dit hebben wij voor op een Albert Heijn. Wij hebben de kennis in huis. Daarom noemen we onszelf ook de bio-specialist."Er zijn pas nieuwe draagtassen. "We hebben veel opties geprobeerd. Papieren zakken bijvoorbeeld. Op een gegeven moment was ik het echter beu om steeds de stoep te moeten schrobben. Met deze sterke tassen ben ik er zeker van dat ze sowieso nog eens kunnen worden hergebruikt."Voor meer informatie:

Els Pijpers
Solidare Natuurvoeding
Molenbochtstraat 66
5014 ER Tilburg
(013) 543 29 10
[email protected]
www.solidarenatuurvoeding.nl