Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemoedelijke sfeer trekt klanten naar Natuurwinkel Barneveld

'Het lijkt wel een supermarkt!'

Tholen - "Het lijkt wel gewoon een supermarkt! Dat is één van de reacties van klanten die voor het eerst de winkel binnenstappen", vertelt Lianne die samen met Ria de Natuurwinkel in Barneveld runt. Ria is op dit moment met zwangerschapsverlof. "We zijn nu vijf jaar bezig, waren collega’s in een drogisterij. Een reformwinkel is uitgegroeid naar deze Natuurwinkel. Anderhalf jaar geleden zijn we naar deze locatie verhuisd."In de Natuurwinkel bevindt zich ook een schoonheidssalon. Op dit moment loopt Linsey stage. Naast haar afspraken helpt ze mee in de winkel. "Ik doe nu op beide gebieden werkervaring op. Dat is mooi meegenomen."De drogisterijafdeling is vrij compleet. Dit is een logisch gevolg van de achtergrond van Lianne en Ria. "Hierdoor kunnen we ook beter advies geven; daar halen we een groot deel van de omzet uit", vertelt Lianne.


Lianne en stagiaire Linsey

Bijzonder is dat de eigenaressen zelf helemaal niets hadden met bio. "Maar op een gegeven moment ga je het echt leuk vinden. Inmiddels zou ik niet anders meer willen." Volgens Lianne is het pure onwetendheid wanneer mensen bio bestempelen met raar. "Toch wordt bio al hipper, men moet gewoon overtuigd worden. Eenmaal binnen, blijven ze wel." In haar privéleven merkt ze dit ook. "Ga maar eens in een kring op een verjaardag zitten. Dan komt de discussie al snel op gang.""We zijn erg klein begonnen. Maar soms moet je gewoon durven. Het is hard werken. Zeker de eerste paar jaar moet je aanpoten." Het grote verschil met een Albert Heijn is volgens Lianne dat zij klanten met goed advies op weg helpen.

De Natuurwinkel is afhaalpunt van groentetassen. De groenten worden geteeld in Voorthuizen. En op vrijdag levert ze producten voor de lunch aan de zorgboerderij in de buurt. "Dit is een wisselwerking. 's Zomers voorzien zij ons juist van fruit."De dames hebben zich bewust bij Natudis aangesloten. "Het handigst is dat Natudis de inkoop regelt. Hier heb je eigenlijk geen omkijken naar. Het is geen doen wanneer je zelf met twintig verschillende leveranciers moet werken." Ook hoeft Lianne zich geen druk te maken over de uitingen in de winkel, het reclamemateriaal en dergelijke.Klanten voelen zich thuis in de winkel. "Al gaat dit soms wel wat ver. Dan lopen ze soms wel even mee naar het magazijn. Toch heeft dit zijn charme, het komt immers voort uit enthousiasme."Voor meer informatie:
Ria en Lianne
Natuurwinkel Barneveld
Nieuwe Markt 9 b-d
3771 CB Barneveld
(0342) 42 19 87
[email protected]
www.denatuurwinkel.com