Friese bio-bedrijven komen met Frysk EKO Produkt

Op 2 oktober wordt in Woudsend het Frysk EKO Produkt officieel gepresenteerd. Het is een initiatief van 10 biologische bedrijven uit Friesland. Met het Frysk EKO Produkt willen ze streekeigen biologische producten door middel van samenwerking promoten. Frysk EKO Produkt is een samenwerking van de gehele keten, van producenten en verwerker tot verkoper.

Naast streekeigen zijn alle producten die het merk 'Frysk EKO Produkt' dragen biologisch. Dat houdt in dat alle producten moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn. De organisatie Skal ziet toe dat de producten en het productieproces ook werkelijk voldoen aan de gestelde eisen.

De deelnemende bedrijven aan het initiatief zijn kaasmakerij De Nijlander uit Workum, landbouwbedrijf It Griene Stran uit Workum, glastuinbouwbedrijf Jochum de Boer uit Kimswerd, De Friese Marktslager uit Danwoude, melkveebedrijf Louwsmar, Tietjerk, ecoboerderij De Koarte Warren uit Haskerdijken, pluimveebedrijf Fugelfrij uit Hichtum, korenmolen 't Lam uit Woudsend, Bakker Bolhuis uit Jubbega en Ierappels en griente Saadsum uit Beetgumermolen.

Bron: AgriHolland, Fryske Biologische Boerderijwinkels

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.