
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Quick-bioburger slechts tijdelijk
Beperkt aanbod in Fastfood Frankrijk door mankementen bio-voedselketen
Quick, na McDonald's met 366 restaurants nr.2 op de Franse fastfoodmarkt, heeft de primeur met de eerste volledige biologische cheeseburger. In het verleden boden diverse fastfoodketens al eens biologische producten aan. Yoghurt en fruitsap bijvoorbeeld. Dit is echter de eerste keer dat het 'hoofdproduct' ook biologisch is.
De burger wordt slechts twee maanden aangeboden. "Dit is hoofdzakelijk te wijten aan de moeilijkheden in het verkrijgen van grondstoffen", zegt Lawrence Niewolski van de marketingafdeling van Quick Frankrijk. "We moeten grote hoeveelheden vlees, tarwe en kaas hebben, maar er is niet voldoende productiecapaciteit." Ook erkent hij dat de kosten van de bio-cheeseburger 70 tot 80 procent hoger liggen dan de klassieke cheeseburger. De burger wordt slechts 43 procent duurder verkocht. "Toch moet je ergens beginnen, in de toekomst kan de prijs misschien wel omlaag."
Ook Philippe Labbe van KFC (Kentucky Fried Chicken) geeft aan dat ze geen vraag zien van de consument. "En naast de hogere kosten voor grondstoffen, is het zo dat er slechte aanvoerlijnen zijn. Een woordvoerder van 'Exki de France', dat een hoger segment bereikt, zegt dat ongeveer 30 procent van de ingrediënten in de salades, sandwiches en taarten biologisch zijn. "De prijs is de grootste rem. Zo betaal je tenminste 30 tot 40 procent meer voor het vlees. Ook zijn er voldoende goede kazen verkrijgbaar, waardoor de biologische versie het prijsverschil in onze ogen niet rechtvaardigt."
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst