Heeft ruim 100.000 liter melk gegeven

Bio-koe in zonnetje gezet voor bereiken mijlpaal

Biologische koe 'Mariënwaerdt Anna' is maandag 20 september in het zonnetje gezet voor het geven van ruim 100.000 liter melk. Voor het bereiken van deze mijlpaal kreeg zij een mooi lint, dat haar omgehangen wordt door Peter Noordegraaf van het bureau CRV.

Voor een biologische koe is het heel bijzonder om in haar 'werkzame' leven 100.000 liter melk te geven. Niet-biologische koeien bereiken deze mijlpaal vaak eerder, omdat zij meer krachtvoer krijgen en daardoor meer melk kunnen produceren.

De koe staat sinds 1995 op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en is dus al 15 jaar. Overigens wordt van alle melk die de koeien op Mariënwaerdt geven (ruim anderhalf miljoen liter per jaar) kaas gemaakt. Dagelijks gaat een volle melktank rechtstreeks naar de productielocatie elders op het landgoed, waar naast de 'gewone' Goudse kazen in de variëteiten van Jonge Jonker, Even Gelegen, Mooi Gelegen, Heerlijk Gelegen tot Oude Adel, een aantal kruidenkazen onder andere in de smaken walnoot-fenegriek, basilicum-knoflook en rucola-pijnboompit worden geproduceerd. Koe Mariënwaerdt Anna blijft voorlopig nog gewoon doorwerken en haar aandeel melk bijdragen aan de kaasproductie van Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Bron: NieuwsbladGeldermalsen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.