Trein is groener dan gedacht

Prins Charles promoot groen gedachtegoed met luxueuze trein

Prins Charles treedt al een tijdje op als promotor van het groene gedachtegoed. Maar nu zorgt de prins toch voor ophef. Zo reist hij met zijn boodschap het land rond in een heel luxueuze trein. De trein van Prins Charles heeft een eetruimte en een suite als slaapkamer, inclusief een badkamer.

Uiterlijk oogt de trein redelijk ouderwets, maar het voertuig is zijn tijd waarschijnlijk toch vooruit. Gisteren vertrok de koninklijke trein in Glasgow op een reis van vier dagen door het land. De trip zal de Britse belastingbetaler zeker 60.000 pond kosten, aldus The Guardian.Het gebruik van de trein valt voor veel mensen maar moeilijk te begrijpen, aangezien de prins tijdens zijn reis toch wel in luxe zal baden. Maar de trein is groener dan we zouden denken. Zo rijdt hij op basis van bakvet en dat zou slechts een achtste van de CO2-uitstoot van diesel veroorzaken.

Geld

Ook op de boodschap van Charles groeit de kritiek. "Ik ben er niet zeker van of veel mensen op de trein zullen springen", zegt Nicky Coles, één van de toeschouwers van de eerste stop van de trein. "Hij is lid van de koninklijke familie en heeft het geld om groen te leven, wij niet. Hij kan zijn tuinman vragen om organische groenten te kweken, wij moeten naar de supermarkt gaan en meer geld betalen."

De reis van Prins Charles duurt nog tot vrijdag. Later dit jaar mogen we ook nog een boek en een documentaire van de prins over het milieu verwachten.

Bron: Het Laatste Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven