Experiment van Bio+ en restaurant ten einde

Het biologische supermarktmerk Bio + heeft de deuren van zijn eerste restaurant met winkel op 1 augustus gesloten. Zoals bij de start in januari van dit jaar al aangeven, was het restaurant in De Bilt, Eten Uit + Thuis genaamd, een experiment vanuit het merk Bio+. In deze periode is gekeken wat de mogelijkheden zijn om met biologische producten, die in de supermarkt te koop zijn, op hoog niveau te koken in een restaurant. Bio+ staat open voor een vervolg.

In de ruim 6 maanden dat het restaurant open is geweest hebben duizenden mensen kennis kunnen maken met meer dan 325 Bio+ producten. Daarnaast konden zij in de winkel die in het restaurant Bio+ producten kopen om thuis uit te proberen.

Volgens Henk Gerbers, voorzitter van de Stichting Merkartikel Bio+, was het altijd al de bedoeling dat dit een tijdelijk restaurant zou zijn. "We vonden dat de bezetting heel goed moest zijn en zowel de manager als de chef-kok waren alleen tijdelijk beschikbaar. Dat gold ook voor de locatie waar het restaurant beschikbaar was. Het zou echter goed kunnen dat het restaurant ergens anders opnieuw verschijnt, daar staan wij wel voor open. Dan hebben we echter wel ondernemers nodig die dat samen met ons willen doen."

Voor het merk Bio+ heeft het experiment in De Bilt veel kennis opgeleverd over wat consumenten wel en niet belangrijk vinden als het gaat om biologische voeding. Sommige consumenteninzichten waren dusdanig concreet, dat op basis van deze feedback productrecepturen van een aantal Bio+-producten zijn aangescherpt.

Bron: FoodHolland, 04-0-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven