Pleit voor etikettering diervoeding

Soil Association: steun actiecampagne tegen GM-gewassen

De tien jaar lange impasse van Europa omtrent GM-technologie is beëindigd nu de Europese Commissie de lidstaten van de EU toestemming heeft gegeven om eigen regels omtrent de kwestie op te stellen. De Britse Soil Associaton roept nu op voor juiste etikettering van vlees- en zuivelproducten die afkomstig zijn van dieren die gevoed zijn met genetisch gemodificeerd voer. Ook zitten ze verlegen om donaties ter ondersteuning van hun 'GM NO'-campagne.

Deze oproep volgt nadat het Europese Parlement een voorstel heeft afgekeurd om vlees en zuivel van dieren die gemodificeerd voer hebben gegeten van een speciaal label te voorzien. De Soil Association is van mening dat een juiste etikettering van vitaal belang is, zodat mensen de kans krijgen om hun eigen keuzes te maken. Betere etikettering is nodig.

Er zijn er volgens de Soil Association krachten die het publiek ervan willen overtuigen dat er simpelweg geen alternatief voor genetische gemodificeerde gewassen zijn, alleen zo kan de wereldbevolking ook in de toekomst gevoed worden. In juni zijn wetenschappers bijvoorbeeld begonnen met de teelt van genetisch gemodificeerde aardappelen in Norfolk. Volgens de organisatie lijkt de overheid te denken dat dit de toekomst is voor voedsel en landbouw en ze blijven belastinggeld investeren in deze verouderde technologie. Om tegengas te kunnen bieden tegen dergelijke initiatieven zoekt de Soil Associaton daarom steun voor de 'GM NO'-campagne.

22-07-10


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.