Franse bio-federatie bezorgd om prijzenoorlog met bio-producten

De Franse Nationale Federatie van Biologische Landbouw (FNAB) waarschuwt dat supermarkten een 'prijzenoorlog' voeren met biologische producten. Hier is de federatie niet blij mee. De telers vrezen dat zij niet kunnen leven van de opgelegde tarieven. In een persbericht zegt de organisatie dat zij de laagste prijs willen vervangen door een billijke prijs, dit is in het belang van iedereen. Er is ook een sterke stijging van de invoer gaande. Wanneer de situatie niet verandert, kan dit volgens de federatie verwoestende gevolgen hebben.

Supermarktketen Auchan ontkent dat de telers de dupe worden van de prijsdaling. "Wij doen er alles aan om de marges te verlagen. Wij willen alleen de consumptie verhogen." Wanneer gevraagd wordt welke kosten er aan deze inspanningen verbonden zijn, blijft het echter stil.

De FNAB benadrukt wel dat niet alle retailers in de prijzenoorlog meegaan. Lokaal dragen sommigen juist bij aan de verduurzaming van de ketens en het op peil houden van de vergoedingen voor de telers. Op dit moment distribueren de supermarkten en hypermarkten 45 procent van de biologische voeding. Wel maakt de biologische voeding slechts voor twee procent deel uit van de totale Franse voedselconsumptie.

21-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.