Whole Foods biologisch leidt verlies in Groot-Brittannië

De Amerikaanse biologische supermarktketen maakt in Groot-Brittannië drie jaar na de opening in Londen nog steeds geen winst. Vorig jaar leed het bedrijf, mede door concurrentie van rivalen rivalen als Waitrose en Marks & Spencer, 4,34 miljoen pond verlies in Groot-Brittannië.

De vraag naar biologisch voedsel liep door de recessie al terug, dit was ook in de 80.000 vierkante meter grote winkel aan de Kensington High Street te merken aan de lege schappen. De winkel draaide sinds de opening in 2007 64,1 miljoen pond verlies. Het afgelopen jaar stond de winkel 4,34 miljoen pond in het rood, dit betekende wel een verbetering ten opzichte van 2008: toen stonden ze 35,9 pond in het rood. Het bedrijf verklaard wel blij te zijn met de vermindering van de operationele kosten en de veranderingen in de merchandising, productmix en prijszetting. Ze hopen dit ook volgend jaar te verbeteren.

In de VS gaat het een stuk beter met de keten. Whole Foods heeft daar inmiddels 270 winkels en 6 in Canada. Deze winkels zetten jaarlijks in totaal zo'n 8 miljard dollar om. In het Verenigd Koninkrijk daarentegen bracht ook de benoeming van specialist Jeff Turnas als hoofd van de Britse operaties geen verkoopverbetering teweeg.

In het Verenigd Koninkrijk, echter de benoeming van het oplossen van problemen specialist Jeff Turnas als lading van de Britse operaties ook niet aan de verkoop in het land te verbeteren. Hij zegt dat de locatie geweldig is, maar dat vooral de grootte van de winkel problemen oplevert. "Het werd maar groter en groter."

19-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.