Duitsland: Bouw Bio-Eierfarm stuit op weerstand

Het Duitse bedrijf Naturei wil bij het Emsterkanaal en bij de Rietzer-berg in Brandenburg twee grote schuren bouwen, elk voor 30.000 kippen met vrije uitloop. De directeur stuit echter op veel bezwaren. Het gebied wordt namelijk door de regionale natuurvereniging gezien als waardevol landschap. De vereniging bood het bedrijf al aan om te helpen bij het zoeken naar een geschikte locatie.

Ook veel bewoners zijn tegen het project. Het belangrijkste punt van kritiek is de geringe afstand tussen het bedrijf en de woningen. Dit bestrijdt directeur van Naturei Werner Hofreiter. Hij wil de komende tijd met de betrokken partijen in gesprek gaan en op bezoek gaan bij een vergelijkbaar bedrijf. Hij is van mening dat niemand gehinderd zal worden door de plannen. Het Milieuagentschap heeft de plannen al goedgekeurd, daarom heeft Hofreiter er alle vertrouwen in dat hij in het voorjaar van 2011 kan beginnen met bouwen. Als het aan de bewoners, en zelfs de burgemeester Günter Zurke ligt zal dit dus niet zo zijn.

Bron: BioMarkt.info, 15-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.