Nieuw: driedubbele biologische kipschnitzel met spinazie en kaas

Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip heeft een nieuwe vinding: de biologische kipschnitzel met biologische spinazie én biologische kaas. Edervener Henk van den Brandhof is de voorzitter van deze organisatie.

Hiermee is weer een product ontwikkeld waarmee de Nederlandse consument kan genieten van een makkelijk klaar te maken biologisch én duurzaam stukje vlees bij de maaltijd. De kip-spinazie-kaasschnitzel heeft maar liefst drie sterren van het Beter Leven kenmerk. Biomeerwaardekip, Pluimveeslachterij W. Van der Meer en Zonen en Dalco Food presenteerden hun nieuwste product onlangs in een persoonlijke ontmoeting met minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip vertegenwoordigt ruim 40 biologische pluimveehouders. Zij zochten in een samenwerkingsverband naar een manier om naast de productie van biologische eieren, ook het vlees van hun biologische leghennen meer waarde te geven. In Nederland leven ongeveer 1 miljoen biologische leghennen. Als de hennen na een jaar eieren leggen naar de slacht gaan, verdwijnt een groot deel van het vlees in het 'reguliere' circuit. Jammer, vonden de pluimveehouders; de kippen hebben immers een goed leven gehad met voldoende ruimte, buitenlucht en gezond voer zonder antibiotica. Zij zochten dus naar een manier om het vlees van hun hennen beter te 'verwaarden'.

Betaalbaar

Met de verenigde krachten van de Biologische Pluimveehouders Vereniging, Dutch Poultry Centre, Pluimveeslachterij W. Van der Meer en Zonen, Dalco Food en de Taskforce Biologische Landbouw lukte het Biomeerwaardekip om goede, betaalbare, laagdrempelige vleesproducten te maken: een biologische kipschnitzel, biologische kipnuggets en een biologische kipburger. Deze vinden afzet via supermarkt, slagerij, speciaalzaak, horeca en instellingen.

Met de inzet van Dalco Food resulteerde verdere productontwikkeling in de nieuwe kipschnitzel gevuld met spinazie en kaas. Uniek aan deze nieuwe biologische kipschnitzel is dat óók de spinazie en de kaas van biologische oorsprong zijn. "Al deze producten passen goed in de consumentenwensen naar eten dat duurzaam, smaakvol, gemakkelijk, maar ook betaalbaar is", aldus de producenten.

Minister Verburg toonde zich positief over de biologische kipschnitzel met spinazie en kaas. Een mooi voorbeeld van krachtenbundeling in de keten, met meerwaarde voor pluimveehouders, handel en voor consumenten. "Kan dit product hier ook in ons bedrijfsrestaurant?" vroeg ze meteen. Ze was onder de indruk van zowel de smaak van het product als de honorering met de drie sterren van Beter Leven.

Bron: Edestad, 11-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.