Teelt op biologische wijze

Drentse Held van de smaak is Kwekerij Zeldenrust

In het Kookatelier van Joop Zwiep te Zweeloo is Kwekerij Zeldenrust uit Wapse, van eigenaren Riekje en Jan Rozeboom, dinsdag gekozen tot Drentse Held van de Smaak 2010.

Het centrale thema van de Week van de Smaak is dit jaar 'smaakfruit'. Hieronder wordt bijvoorbeeld verstaan op smaak geselecteerde aardbeien, streekeigen pruimensoorten, hoogstamfruit of oude rassen, maar ook zelfpluktuinen, fruitabonnementen etc. Uitgangspunt is dat het fruit seizoensgebonden en duurzaam wordt geteeld. Aandacht voor de onmisbare rol van de (honing) bij is bij dit alles van belang.

De Blauwebessen- en Aardbeienkwekerij Zeldenrust uit Wapse is de Held van de Smaak in Drenthe geworden. De jury vindt dat dit bedrijf een bijzonder smaakvol product voortbrengt en op een enigszins eigenwijze manier vasthoudt aan haar eigen bedrijfsfilosofie. Het bedrijf is in vierentwintig jaar tijd uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. De 'liefde' voor de klant staat bij Riekje en Jan Rozeboom hoog in het vaandel. De gewassen worden op een biologische wijze geteeld en afgezet in de regio. Bezoekers kunnen in de winkel bij de kwekerij streekproducten van eigen geteeld fruit kopen of zelf bloemen plukken in de schitterende pluktuin.

De grote landelijke finale van de Helden van de Smaak vindt plaats tijdens de slotmanifestatie van de Week van de Smaak op 26 september 2010. Dan wordt de winnaar uit de twaalf finalisten (één uit elke provincie) bekend gemaakt. Op www.WeekvandeSmaak.nl staat meer informatie.

Bron: Steenwijker courant, 07-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.