
Abonneren
Vacatures
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
Top 5 - gisteren
- "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- "Met drie-eenheid soda, groene zeep en schoonmaakazijn kan je alle schoonmaakklussen aan"
- "Meer wederzijds begrip Tweede Kamerleden in voedseldebat na filmvertoning"
- Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ
- Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Teelt op biologische wijze
Drentse Held van de smaak is Kwekerij Zeldenrust
Het centrale thema van de Week van de Smaak is dit jaar 'smaakfruit'. Hieronder wordt bijvoorbeeld verstaan op smaak geselecteerde aardbeien, streekeigen pruimensoorten, hoogstamfruit of oude rassen, maar ook zelfpluktuinen, fruitabonnementen etc. Uitgangspunt is dat het fruit seizoensgebonden en duurzaam wordt geteeld. Aandacht voor de onmisbare rol van de (honing) bij is bij dit alles van belang.
De Blauwebessen- en Aardbeienkwekerij Zeldenrust uit Wapse is de Held van de Smaak in Drenthe geworden. De jury vindt dat dit bedrijf een bijzonder smaakvol product voortbrengt en op een enigszins eigenwijze manier vasthoudt aan haar eigen bedrijfsfilosofie. Het bedrijf is in vierentwintig jaar tijd uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. De 'liefde' voor de klant staat bij Riekje en Jan Rozeboom hoog in het vaandel. De gewassen worden op een biologische wijze geteeld en afgezet in de regio. Bezoekers kunnen in de winkel bij de kwekerij streekproducten van eigen geteeld fruit kopen of zelf bloemen plukken in de schitterende pluktuin.
De grote landelijke finale van de Helden van de Smaak vindt plaats tijdens de slotmanifestatie van de Week van de Smaak op 26 september 2010. Dan wordt de winnaar uit de twaalf finalisten (één uit elke provincie) bekend gemaakt. Op www.WeekvandeSmaak.nl staat meer informatie.
Bron: Steenwijker courant, 07-07-10
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"
- 2023-03-16 Flinke prijsstijgingen bio-AGF in VS
- 2023-03-15 Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- 2023-03-15 Bio-vegan boer Joost van Strien in 5 Dagen op NPO Radio 1
- 2023-03-13 Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- 2023-03-13 Helft wereldbevolking kan leven van voedsel uit eigen land
- 2023-03-10 "Biologische aardappel tegen een betaalbare prijs"
- 2023-03-10 "Candine Bio eerste biologische appel op Marokkaanse markt"
- 2023-03-09 Hoe nieuwe veredelingstechnieken ten goede kunnen komen aan de biologische sector
- 2023-03-09 Duitse jongerenorganisaties pleiten voor ggo-vrije landbouw