Omslag in eetcultuur noodzakelijk

LEI: Biologisch vlees kan bijdragen aan verduurzaming vleesconsumptie

Men moet zich vooral richten op de grote groep van 'vleesminderaars' (part time-vegetariërs) om een minder milieubelastende vleesconsumptie te bevorderen. Verschaf heldere informatie over de relatie tussen vlees en gezondheid en ondersteun campagnes die ertoe bijdragen dat minder vlees eten wordt ervaren als een normaal en vanzelfsprekend eetpatroon. Dat zijn de aanbevelingen die het LEI, onderdeel van Wageningen UR, doet in een vandaag gepubliceerd onderzoek naar strategieën voor een meer duurzame vleesconsumptie.

Er liggen volgens LEI ook veel kansen in de meer duurzame richting. Onder meer verdere uitbreiding van de markt voor biologisch vlees is een optie. Bij biologisch vlees spelen weliswaar discussies over de milieueffecten, maar de aandacht die door deze vleesproducten wordt gevestigd op productieproceswaarden (zoals duurzaamheid, dierenwelzijn en voedselzekerheid) zal de maatschappelijke bewustwording bevorderen over de wereld achter het voedselproduct.

Bron: LEI, Wageningen UR, 05-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.