Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oneenigheid om inkoop leidt mogelijk tot afsplitsing van deel Natuurwinkels

De Natuurwinkels die behoren tot de Biosfeer-groep dreigen uit de Natuurwinkel Voedings Organisatie (NWO) te worden gezet omdat ze hun versproducten inkopen bij de biologische versgroothandel Udea. De negentien winkels gaan dan waarschijnlijk verder als Ekoplaza.

De Biosfeer-Natuurwinkels zijn deel van de Dobrido Holding, die enkele maanden geleden eigenaar werd van de vijf Ekoplaza-supermarkten, en al eigenaar was van de biologische versgroothandel Udea in Veghel. Deze groothandel belevert alle biologische winkels in de Biosfeer-groep.

De Natuurwinkels maken deel uit van Wessanen-dochter Natudis. Deze nam onlangs versgroothandel Kroon over, die alle Natuurwinkels moet gaan bevoorraden. De NWO vreest dat Udea, door de belangen die het heeft in de Biosfeer-Natuurwinkels, meekijkt in de keuken van Kroon.

Omdat Biosfeer via Udea wil beleverd blijven worden dreigt nu een scheuring. Overleg van de franchiseraad van de NWO, geleid door een mediator, heeft de partijen niet tot elkaar kunnen brengen. Erik-Jan van den Brink, directeur van Dobrido en lid van de franchiseraad van de Natuurwinkels, verwacht elk moment uit de NWO te worden gezet.

Bron: Distrifood, 12-06-10 
Publicatiedatum: