Concepten Oerbrood en Tarvo vanaf 1 juli afzonderlijk verder ontwikkeld

De concepten Tarvo en Oerbrood worden met ingang van 1 juli onafhankelijk van elkaar verder ontwikkeld. Deze intentie hebben de besturen van VOF Oerbrood en Tarvo VOF en de directies van Bakkersland en Bake Five uitgesproken.

De ontwikkeling van het Tarvo concept zal vanaf genoemde datum worden gecoördineerd door Bakkersland terwijl de activiteiten rond Oerbrood door Bake Five worden afgehandeld. Oerbrood heeft in de afgelopen 11 jaar veel betekend voor de wijze waarop supermarkten hun aanbod van brood in kwalitatieve zin hebben kunnen opwaarderen, zowel op het gebied van producten (bijvoorbeeld Oer Pompoen en Oer Spelt) als ook door duidelijke keuzes ten aanzien van de posities binnen het broodschap (Biologisch, Kwalitatieve invullingen, Bake Off).

Tarvo koos de laatste 5 jaren voor een eenduidig distributiekanaal, een eigen doelgroep (gezinnen met opgroeiende kinderen) en als eerste voor duidelijke claims, die een goede aansluiting gevonden hebben bij de consument (o.a. plantaardige herkomst, lager zoutgehalte, IKB). Beide concepten hebben de afgelopen jaren ieder een eigen positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de bakkerijsector.

Met de voorgenomen opsplitsing en de directere aansturing kunnen de vele mogelijkheden van de genoemde concepten in de Nederlandse broodmarkt sneller, efficiënter maar bovenal nog krachtiger worden ingevuld. Besturen en directies spreken hun grote waardering uit voor de wijze waarop de coördinatie van genoemde concepten de afgelopen jaren is uitgevoerd door Baker's Basket B.V.

Bron: LevensmiddelenKrant, 08-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.