De concepten Tarvo en Oerbrood worden met ingang van 1 juli onafhankelijk van elkaar verder ontwikkeld. Deze intentie hebben de besturen van VOF Oerbrood en Tarvo VOF en de directies van Bakkersland en Bake Five uitgesproken.
De ontwikkeling van het Tarvo concept zal vanaf genoemde datum worden gecoördineerd door Bakkersland terwijl de activiteiten rond Oerbrood door Bake Five worden afgehandeld. Oerbrood heeft in de afgelopen 11 jaar veel betekend voor de wijze waarop supermarkten hun aanbod van brood in kwalitatieve zin hebben kunnen opwaarderen, zowel op het gebied van producten (bijvoorbeeld Oer Pompoen en Oer Spelt) als ook door duidelijke keuzes ten aanzien van de posities binnen het broodschap (Biologisch, Kwalitatieve invullingen, Bake Off).
Tarvo koos de laatste 5 jaren voor een eenduidig distributiekanaal, een eigen doelgroep (gezinnen met opgroeiende kinderen) en als eerste voor duidelijke claims, die een goede aansluiting gevonden hebben bij de consument (o.a. plantaardige herkomst, lager zoutgehalte, IKB). Beide concepten hebben de afgelopen jaren ieder een eigen positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de bakkerijsector.
Met de voorgenomen opsplitsing en de directere aansturing kunnen de vele mogelijkheden van de genoemde concepten in de Nederlandse broodmarkt sneller, efficiënter maar bovenal nog krachtiger worden ingevuld. Besturen en directies spreken hun grote waardering uit voor de wijze waarop de coördinatie van genoemde concepten de afgelopen jaren is uitgevoerd door Baker's Basket B.V.
Bron: LevensmiddelenKrant, 08-06-10

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"