Concepten Oerbrood en Tarvo vanaf 1 juli afzonderlijk verder ontwikkeld
De ontwikkeling van het Tarvo concept zal vanaf genoemde datum worden gecoördineerd door Bakkersland terwijl de activiteiten rond Oerbrood door Bake Five worden afgehandeld. Oerbrood heeft in de afgelopen 11 jaar veel betekend voor de wijze waarop supermarkten hun aanbod van brood in kwalitatieve zin hebben kunnen opwaarderen, zowel op het gebied van producten (bijvoorbeeld Oer Pompoen en Oer Spelt) als ook door duidelijke keuzes ten aanzien van de posities binnen het broodschap (Biologisch, Kwalitatieve invullingen, Bake Off).
Tarvo koos de laatste 5 jaren voor een eenduidig distributiekanaal, een eigen doelgroep (gezinnen met opgroeiende kinderen) en als eerste voor duidelijke claims, die een goede aansluiting gevonden hebben bij de consument (o.a. plantaardige herkomst, lager zoutgehalte, IKB). Beide concepten hebben de afgelopen jaren ieder een eigen positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de bakkerijsector.
Met de voorgenomen opsplitsing en de directere aansturing kunnen de vele mogelijkheden van de genoemde concepten in de Nederlandse broodmarkt sneller, efficiënter maar bovenal nog krachtiger worden ingevuld. Besturen en directies spreken hun grote waardering uit voor de wijze waarop de coördinatie van genoemde concepten de afgelopen jaren is uitgevoerd door Baker's Basket B.V.
Bron: LevensmiddelenKrant, 08-06-10
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen