Wie gunt Natuurvoedingswinkel Spruit een doorstart?

Tholen – Natuurvoedingswinkel Spruit is rijp voor een opvolger. Amber Leenbeek ging september 2016 alleen verder als eigenaresse van de winkel in Enkhuizen. "Een behoorlijke stap waar ik met goede moed en leuke ideeën aan begon en daarvoor een leuk nieuw team bij elkaar had gekregen", deelt ze mee in haar nieuwsbrief. Nu ze de balans opmaakt merkt ze dat ze mankracht tekort komt om haar ideeën voor de winkel volledig uit te kunnen rollen en daarmee niet de gewenste vooruitgang kan realiseren. Ze heeft het besluit om te stoppen inmiddels een plek gegeven. "Ik heb wel zin in een nieuwe uitdaging." Ze zoekt iemand die met passie en frisse energie de natuurvoedingswinkel wil voortzetten. 
 


Amber slaat haar vleugels uit om een andere droom in vervulling te laten gaan. Ze ziet zichzelf graag wonen en meewerken in een duurzame woongemeenschap. Tezelfdertijd beseft ze dat haar natuurvoedingswinkel nog veel potentie heeft. "Er is nog altijd een grote groep trouwe klanten. Het zou daarom zonde zijn als de winkel na mij zou eindigen", blikt Amber vooruit. "In mijn beleving is een doorstart heel goed haalbaar door de ideeën die al op tafel liggen verder uit te rollen." 
 
Uit een enquête haalde de biologische winkel veel bruikbare feedback. Zo is er interesse voor foodservice – wat als bijkomend voordeel heeft dat de winkel daarmee eventuele onverkochte versproducten optimaal kan verwaarden. Omvormen tot een coöperatief model was ook een van de suggesties. Amber: "Verder behoort assortimentsverbreding richting de non-food nog tot de mogelijkheden. Een voormalige spirituele winkel is uit het straatbeeld verdwenen, dus ook dat biedt zeker kansen."


 
Op het vlak van kennis is nog een inhaalslag te maken. "Niet iedereen uit de omgeving ziet nog het nut en de noodzaak van biologisch in." Amber verwacht dat het met de nodige vernieuwing goed mogelijk is om een nieuwe flow op gang te brengen in de winkel. In een stel ziet ze de ideale overnamekandidaat. "Op die manier heb je meer financiële draagkracht. Het grote voordeel dan is dat je geen personeelskosten hoeft te maken. Maar ook als zzp'er kun je het prima managen." Lachend: "Als je maar jong, fris en dynamisch bent."

Wat Amber betreft verhuist ook de inboedel mee. De houten stellingen hebben een authentieke en duurzame uitstraling. Verder beschikt Spruit over een koeling, vriezer, groenterek en een voorraad houdbare goederen. Het pand heeft een oppervlakte van plusminus 200 m2 met een schuur, een tuin achter en een magazijn voorzien van grote koelopslag. "Wil je een theetuin? Dat kan! Je kunt een hoop kanten op."
 
Voor meer informatie:

Amber Leenbeek
Spruit
Westerstraat 30
1601 AK Enkhuizen
0228 322419

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.