Plantaardige proteïne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe marktkansen. Het initiatief krijgt steun van de overheid en experts in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De markt met producten met plantaardige proteïne uit bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Green Protein Alliance van start
Op 7 juli 2016 ging de Green Protein Alliance (GPA) van start in de New World Campus in Den Haag. Dit unieke samenwerkingsverband van koplopers in de voedingsbranche wil de consumptie van plantaardige proteïne een flinke impuls geven.
Plantaardige proteïne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe marktkansen. Het initiatief krijgt steun van de overheid en experts in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De markt met producten met plantaardige proteïne uit bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.
Plantaardige proteïne is beter voor mens en milieu en biedt nieuwe marktkansen. Het initiatief krijgt steun van de overheid en experts in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De markt met producten met plantaardige proteïne uit bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-22 In welke landen is het voor vegetariërs het goedkoopst?
- 2022-07-22 Nieuw van Yakso: vegan smaakmakers
- 2022-07-19 The Veggie Lovers: volledig vernieuwd en over op biologische receptuur
- 2022-07-01 "Wereld kan worden gevoed met uitsluitend plantaardige voeding"
- 2022-07-01 Europese subsidie voor opschalen van de productie en toepassing van zeewier
- 2022-06-15 Florentin Hummus komt als beste uit de test
- 2022-06-02 Roquette breidt uit met biologische getexturiseerde erwten- en favaproteïnen
- 2022-06-01 Abbot Kinney's lanceert een vegan barista drink op Wereldmelkdag
- 2022-05-18 Upside introduceert de Cevapcici en breidt uit naar België
- 2022-05-06 Vegan Bio Gyros: geen Griekse mythe
- 2022-05-02 Nu ook vegan krupuk van Yakso
- 2022-04-28 Ekomenu start samenwerking met LikeMeat
- 2022-04-21 Nieuw: BUMI's seitan kebab
- 2022-04-19 Hoe Johnny Dutch consumenten wil verleiden met vegan wereldgerechten
- 2022-04-13 Nieuw van Allos: Veggie Paté vol en smeuïg & gekruid
- 2022-04-08 Prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers wordt steeds kleiner
- 2022-03-30 Van reststroom tot veggieburger – zo doet Abinda het
- 2022-03-23 Reportage over 'ambassadeur' La vie est belle
- 2022-03-09 Lactosevrije bio-fruityoghurts nu in portieverpakking
- 2022-03-09 Ook een week zonder vlees voor de hond?