Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BD-Grondbeheer koopt 4,3 hectare grond aan voor Boerderij Ruimzicht

BD-Grondbeheer heeft recent voor Boerderij Ruimzicht in Halle 4,3 hectare kunnen aankopen, voor een prijs die is getaxeerd op de agrarische marktwaarde. "Dat klinkt misschien logisch, maar in de overspannen grondmarkt worden tegenwoordig ook onredelijk hoge prijzen gevraagd (en geboden). In dit geval bestond de verkopende partij uit twee zussen en een broer, die de grond vol overtuiging, via BD Grondbeheer, gegund hebben aan het biodynamische melkveebedrijf van Gerjo en Annet Koskamp en Jara van Rooij. Zij hebben naast melkvee, een paar varkens, kippen en schapen, ook een kaasmakerij, tuinderij, boerderijwinkel en teelt van graan voor brood", vertelt Kees van Biert, voorzitter BD Grondbeheer.


Foto Annelijn Steenbruggen

Bijzondere lening
Naast de kans om grond te kopen voor een faire prijs droeg Gerjo ook een particuliere geldverstrekker aan, die het volledige aankoopbedrag voor een periode van tien jaar tegen een lage rente uitleent aan BD Grondbeheer. In de komende tien jaar hebben BD Grondbeheer en Boerderij Ruimzicht de tijd om via donaties en legaten het benodigde geld bij elkaar te brengen. Als de particuliere lening met schenkingen is afgelost, is de grond vrijgemaakt en ziet BD Grondbeheer erop toe dat het eeuwigdurend bestemd blijft voor biodynamische landbouw.

Gastvrije boerderij
BD Grondbeheer is verheugd over de samenwerking met Boerderij Ruimzicht. "De boerderij is een broedplaats van innovatie op het gebied van natuurontwikkeling en dierenwelzijn. Gerjo is bijvoorbeeld de eerste in Nederland met een familiekudde, waar - net als in de natuur - alle leeftijden (kalfjes, pinken, vaarsen, melkkoeien) samenleven. Van hun melk maakt Jara prijswinnende Achterhoekse Bergkazen. Bovenal is het een gastvrije boerderij, waar mensen welkom zijn in de boerderijwinkel en op het erf."

Lees hier meer over de boerderij.

Voor meer informatie:
BD Grondbeheer
0343 712080
[email protected]
www.bdgrondbeheer.nl

Publicatiedatum: