Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert Jongsma: "Het productiepersoneel heeft uitstekend gehandeld"

Brand in roostermachine Simon Lévelt

Tholen - Bij Simon Lévelt aan de Hofmanweg in Haarlem is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Directeur Bert Jongsma geeft aan dat de schade beperkt is gebleven en de verwachting is dat de productie vandaag of begin volgende week weer opgestart kan worden.

"Er is groot materieel uitgerukt, zo stonden er drie brandweerwagens bij ons pand, waaronder een ladderwagen. Die waren door onszelf opgeroepen. Door een technische fout is er een dubbele hoeveelheid bonen in onze roostertrommel terecht gekomen. Dit heeft tot een blokkade geleid, waardoor de warmtetoevoer zich op 1 plek concentreerde en die bonen eigenlijk verbrand werden. De interne blusinstallatie is door ons personeel aangezet, maar vanwege de fikse rookontwikkeling en het feit dat de temperatuur flink opliep, hebben we de brandweer ingeschakeld. Uiteindelijk hebben ze zonder bluswater te gebruiken verder kunnen helpen om de brandhaard te doen verminderen. Het productiepersoneel heeft uitstekend gehandeld, ze zijn goed getraind om met dit soort situaties om te gaan."

Hij geeft aan dat ze gisteren druk zijn geweest met het schoonmaken en inspecteren van de roosterinstallatie. "Ik verwacht dat we eind deze week gewoon door kunnen gaan met produceren. Er is tot nu toe geen ernstige schade vastgesteld."

Nieuwe roostermachine
Bert vertelt dat ze sowieso nog maar een paar weken gebruik zouden maken van de huidige roostermachine. "We verwachten in april een nieuwe en heel moderne roosterinstallatie in gebruik te nemen."

De zaken gaan goed, bevestigt de directeur. "Naast onze eigen speciaalzaken leveren we nog steeds aan de grote natuurvoedingsgroothandels en ook in de conventionele retail zijn we steeds breder actief. Volgende maand introduceren we ook de nieuwe Masterblends lijn bij Jumbo. Deze 3 specialty koffies bestaan grotendeels uit arabicabonen met een toevoeging van biologische robusta bonen. Met deze introductie helpen we nog meer consumenten aan premium biologische koffie en thee, want dat is uiteindelijk ons doel."

Voor meer informatie:
Bert Jongsma
Simon Lévelt
A. Hofmanweg 3
2031 BH Haarlem
023 5122522
b.jongsma@simonlevelt.nl
www.simonlevelt.nl