Tholen - Neleman heeft besloten om de winkel in Zutphen te sluiten en in Nederland volledig te focussen op de webshop en wederverkopers, inclusief complete order fullfilment. Het kenmerkende pand op de Groenmarkt werd na een succesvolle start vanuit Derrick Neleman's woonhuis de nieuwe thuisbasis. Het was letterlijk het eerste verkooppunt van Neleman.

Inmiddels is Neleman wijn bij meer dan 1.700 verkooppunten in heel Nederland verkrijgbaar en hebben ze een succesvolle webshop. "Met al deze verkooppunten is de noodzaak van een eigen winkel minder groot en we willen met hernieuwde energie focussen op online en de groothandelsfunctie", vertelt Natasja van Dijk namens Neleman.

Nieuw in het assortiment: All Day Long Monastrell & Verdejo Sauvignon Blanc.

Neleman heeft twee hoofdlocaties: Zutphen en Valencia. "Naast ons Spaanse wijnhuis werkten we in Nederland vanaf drie verschillende plekken in Zutphen. Dat was best een uitdaging en daarom had Derrick al langer de wens om met z'n allen op één plek te gaan zitten. Daarbij was het de vraag: gaan we dit met of zonder winkel doen. We hebben voor de laatste optie gekozen. De nieuwe werkplek is bijna klaar en daar gaan we zeker een mooie representatieve ruimte maken waar klanten ons complete assortiment kunnen zien en beleven, wanneer zij orders komen afhalen."

Twee van de nieuwste wijnen: Bike Winemakers Chardonnay en Tempranillo.

Ode aan de bobaldruif
Neleman kijkt terug op een succesvolle decembermaand. Natasja van Dijk vertelt namens Neleman: "Het is wel te merken dat mensen meer voor kwaliteit gaan in december. In de laatste periode van het jaar hebben we meerdere nieuwe wijnen uitgebracht. Met als klap op de vuurpijl de ultieme kwaliteitswijn van de bobaldruif: 'Casas del Rey Oolong Bobal'. Dit is onze favoriete druif omdat hij al zo lang groeit en goed gedijt in Valencia. Hier hebben we in ons wijnhuis heel veel aandacht aan geschonken. Deze wijn kost 95 euro, wat natuurlijk best veel geld is voor wijn. En in ons aanbod wat dat betreft ook wel een uitzondering."

Natasja geeft aan dat de Oolong Bobal Organic heel goed ontvangen is. "Ik heb zelf veel in de winkel gestaan in december en dan kan je het verhaal er bij vertellen. Derrick is eigenlijk de afgelopen tien jaar met de ontwikkeling van deze wijn bezig geweest. Er is fiks geïnvesteerd in het wijnhuis. We beschikken inmiddels over de beste van de beste materialen. Die heb je nodig om goede wijn te maken. En we willen graag de allerbeste Bobal wijn van Spanje maken. In dit geval gaat het om heel exclusieve wijnvaten van Frans eikenhout. De bobaldruiven lagen in een speciale afgesloten rijpingskamer, vergezeld door muziek die door onze wijnmaker uitgekozen is. Dat stukje van het verhaal levert zeker wat verbaasde reacties op, maar de innovatieve stijl van componeren van Chopin past erg goed bij onze unieke wijnen."

Voor meer informatie:
Natasja van Dijk
Neleman
Berkelkade 14 a-b
7201 JE Zutphen
(0)6 42310127
natasja@neleman.es
www.neleman.org