Tholen - Essentials Tea biedt vanaf nu ook theezakjes aan haar klanten aan. De theezakjes bevatten 100% biologische ingrediënten en ze zijn gemaakt van PLA. "We zijn begonnen met zakjes omdat verschillende klanten hier behoefte aan hadden. Hotels zochten bijvoorbeeld een oplossing om thee aan te kunnen bieden op de kamers en bij het ontbijt. Dan werkt losse thee niet handig. We hebben geïnvesteerd in een eigen theezakjesmachine om een bredere markt te kunnen bedienen. We hadden dit volledig uit kunnen besteden, maar we hebben gekozen voor een eigen productielijn om meer flexibiliteit te hebben en binnenkort ook private label zakjes aan te kunnen bieden", vertelt Bas Aarts, medeoprichter van Essentials Tea.

Envelopje niet gemist
Essentials Tea beschikt over een machine die zakjes zonder een envelopje er omheen maakt. "Veel klanten hebben hier helemaal geen probleem mee, omdat het minder afval geeft. Het geeft een heel clean uiterlijk en je ziet de thee duidelijk in de zakjes zitten. We merken dat veel klanten en potentiële klanten deze look juist waarderen. Ze missen het envelopje eigenlijk niet in de praktijk, het biedt net zoveel mogelijkheden voor een mooie presentatie."

Zakjes van PLA
Om de stap richting eenkopsverpakkingen te kunnen zetten hebben ze een piramidezakjesmachine aangeschaft. "We verpakken de thee in een luxer zakje van gaas, waar je doorheen kunt kijken. Hiervoor bestellen we een rol gaas van een bepaalde breedte, waar al een touwtje aan zit met het door ons ontworpen label. Er is bewust gekozen voor PLA, een bio-plastic die vervaardigd is uit melkzuur. De basis is aardolievrij en het materiaal is biologisch afbreekbaar, wanneer het in een industriële composteerder terecht komt. We bieden hiermee een duurzamer alternatief voor de standaard nylon piramide- en papieren zakjes, die veelal plastic gemaakt van aardolie bevatten." Voor Bas vormt een thuiscomposteerbaar piramidetheezakje het ideaalbeeld. "De markt is alleen nog niet zo ver, vaak lopen de wensen nog voor op wat er technisch mogelijk is."

Onderscheidend aanbod
Essentials Tea is in 2016 opgericht. Bas: "We wilden echt een ander soort en onderscheidend theemerk op de markt brengen. In eerste instantie waren we meer gericht op horeca. Daar misten we vaak kwaliteit in het product dat we zelf voorgeschoteld kregen. Tevens was de presentatie veel van hetzelfde en wij wilden iets anders laten zien. Horeca draait immers om beleving en daar is de presentatie een groot onderdeel van. Het gaat bij ons dus niet alleen om de thee, maar de hele theebeleving als geheel. Dit doen we door een stukje story telling toe te voegen en een verscheidenheid aan mooie accessoires aan te bieden. Een klant kan bij ons zelf kiezen hoe ze het willen presenteren. Wij bieden hierbij de lego-blokjes aan om dit zelf te kunnen bouwen. Denk hierbij niet alleen aan een standaard theeglas, maar bijvoorbeeld ook de optie van een hittebestendig thee-wijnglas."

Hij geeft aan dat Essentials Tea gaat voor hoogkwalitatieve producten die op een duurzame manier geproduceerd zijn. "Daarom hebben we ons bedrijf ook direct biologisch laten certificeren. We bezoeken de plantages zelf en proberen waar het kan de leefomstandigheden te verbeteren. Onze rooibosleverancier heeft bijvoorbeeld een basisschool voor de kinderen van de medewerkers op het terrein staan. De werknemers delen mee in de winst omdat ze een deel van de aandelen hebben. Dat zijn voor ons mooie bedrijven om een samenwerking mee aan te gaan, helemaal als de kwaliteit ook nog eens optimaal is."

Voor meer informatie:
Bas Aarts
Essentials Tea
Fabriekstraat 67
5051 HN Goirle
06 41 275916
info@essentialstea.com
www.essentialstea.com